Değişim için önce kadın güçlenmeli

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuruluşunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilan eden NEDA’nın Kurucu Komite Üyesi Wela Ebû Setît, Kadın birliğini güçlendirmek için bölgede bir kadın gücünü inşa etmeyi amaçladıklarını belirterek, ilk çalıştayın 14 Mart’ta online yapacaklarını duyurdu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kadın Kongresi, 2021 yılında gerçekleştirdiği 2’nci kongresinde, ‘Ortadoğu Bölgesel Demokratik Kadın İttifakı’nı (NEDA) kurulması kararını aldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kuruluşunu ilan eden NEDA, insan haklarına dayalı, stratejik bir kadın bakış açısına üzerinden özgür, demokratik, eşit bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.

ANHA’ya konuşan NEDA Kurucu Komite Üyesi Wela Ebû Setît, ittifakın mekanizması ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amaç; öncü kadın gücü oluşturmak

Ortadoğu ve Kuzey Afrikalı çok sayıda devletin temsilcisinin de NEDA içerisinde yer aldığını dile getiren Setît, kadınların karşı karşıya olduğu tehlikelerden dolayı böylesi bir ittifakı kurduklarını belirtti. Setît, amaçlarının bölgede öncü bir kadın gücü oluşturmak olduğunu ifade etti.

Wela Ebû Setît şöyle dedi: “Kadın birliğini güçlendirmek için bölgede bir kadın gücünü inşa etmeyi amaçlıyoruz. Kadınların kazanımlarını genişletmek ve sürdürmek için bölgesel düzeyde ortak planlar yapmak istiyoruz. Çünkü bölgede çatışma, savaş, şiddet, mezhepsel ve etniki sorunlar var ve dahası baskıcı rejimler hüküm sürüyor.”

14 Mart’ta online çalıştay

NEDA’nın kuruluşunu 8 Mart’ta duyurduklarını dile getiren Setît, kadınların sesi olmaya amaçladıklarını söyledi.

Değişim için kadınların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Setît, NEDA’nın ilk çalıştayını, “Kadınların birliğiyle gerçek eşitliği ve demokrasiyi elde edeceğiz” şiarıyla 14 Mart’ta online gerçekleştirileceğini bildirdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.