Deniz Fırat anıldı

Kadın Haberleri —

Gazeteci Deniz Fırat mezarı başında anıldı.

Gazeteci Deniz Fırat mezarı başında anıldı.

  • DAİŞ’in katlettiği gazeteci Deniz Fırat şehadetinin 8. yıldönümünde Wan’da bulunan mezarı başında anılırken, şehit düştüğü Mexmûr Mülteci Kampı’nda da unutulmadı. Mexmûr Şehit Aile kurumu tarafından yapılan anmaya kamp sakinleri katıldı.

Gazeteci Deniz Fırat, memleketi Wan’ın (Van) Ebex (Çaldıran) ilçesine bağlı Xecxatûn Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), ailesi, arkadaşları ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyeleri katıldı.

Fırat, ‘kameramla savaşırım’ mesajı verdi

DAİŞ’in Mexmûr Mülteci Kampı’na yönelik saldırısında 8 Ağustos 2014’te şehit düşen gazeteci Deniz Fırat’ın anmasında konuşan HDP PM Üyesi Leyla Atsak, Fırat’ın yaşamının son anına kadar mücadele ettiğini belirtti. Atsak, “Deniz Fırat, yaşamını yitirdiği an bile ‘Ben kameramla savaşırım’ mesajı vermiştir. Ne olursa olsun biz kadınlar da onun bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

Deniz boyun eğmedi

Deniz Fırat’ın ağabeyi Seyat Yıldıztan da, anmaya katılanlara teşekkür ederek, Fırat’ın mücadelesine bağlı kalacaklarını vurguladı. Yıldıztan, “Aile olarak değerlerimize ve Deniz Fırat’ın verdiği mücadeleye sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Deniz, hiçbir zaman boyun eğmedi, biz de eğmeyeceğiz ve direneceğiz” diye belirtti.  

Gurbetelli Ersöz’ün mirasını devraldı

MKGP adına konuşan JİNNEWS muhabiri Zelal Tunç ise şunları belirtti: “Mexmûr’a saldırı sırasında kamerası ve makinesiyle bir gazetecinin yapması gerekenlerin tümünü yaptı. Orada çetelerin insanlara yaşattığı akıl almaz işkence ve katliamları tüm dünyaya bir kadın gazeteci olarak duyurdu. Deniz Fırat, bu mücadelesiyle Gurbetelli Ersöz ve Musa Anter’in mirasını en iyi şekilde yerine getirmiştir. Bizler de onun bıraktığı yerde tüm baskılara rağmen gazetecilik mücadelesini sürdürüyoruz.” Anma ardından aile ziyaret edildi.

Mexmûr halkı Denizi unutmadı

Gazeteci Deniz Fırat’ için bir anmada Mexmûr Mülteci Kampı’nda yapıldı. Şehit Aileleri Kurumu tarafından organize edilen anmaya, Fırat’ın gazetecinin arkadaşları ve onlarca kamp sakini katıldı. Anmada Fırat’ın çalışma arkadaşları adına Berivan Tunç bir konuşma yaptı.

Tunç, Deniz Fırat’ın Kürt halkının özgürlüğü için yürüttüğü mücadeleye dikkat çekerek, sonuna kadar yolunda yürüyeceklerini belirtti. Aile adına gazetecinin annesi Sultan Yıldıztan konuştu. Yıldıztan,  “Şehit Deniz şahsında tüm özgür basın şehitlerini anıyorum. Aile olarak her zaman Önder Apo ve şehitlerin yolunda yürüyeceğiz” belirtti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.