Deniz Poyraz'ın ailesi adalet için çalışıyor

Kadın Haberleri —

Poyraz ailesi

Poyraz ailesi

  • Yeşil Sol Parti için durmadan çalışan Deniz Poyraz'ın anne ve babası, "Kadın katillerinden hesap sorma zamanı" diyerek, adaletin yeniden tesis edilmesi için AKP iktidarının değişmesi gerektiğini anlatıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri her kapıyı çalmak, her köy gitmek, her kesimle bir araya gelmek için dört bir yanda çalışmalarını sürdürüyor. En az 100 vekil hedefiyle Meclis’e gitmeye hazırlanan Yeşil Sol Parti, İzmir'in 30 ilçesinde günlerdir gitmediği mahalle ve sokak bırakmadı. İlçe merkezlerinde stantlar açılırken, pazarlarda ve sokaklarda esnaf ve yurttaşlarla buluşan Yeşil Sol Parti, ilk defa oy kullanacak gençlerden, adalet talep eden ailelerden, özgürlük isteyen kadınlardan oy istiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasında 17 Haziran 2021'de katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime ve babası Abdullilah Poyraz da çalışmalarda yer alıyor. 

Konak ilçesindeki seçim çalışmalarında aktif yer alan Poyraz Ailesi, İzmir'den en az dört vekil çıkarılması için gece gündüz durmuyor. Esnaf ziyaretlerinde tek tek işyerlerine giren Poyraz Ailesi, adaletin yeniden tesis edilmesi için AKP iktidarının değişmesi gerektiğini anlatıyor. 

Kimse gözyaşı dökmesin

MA'dan Semra Turan ve Tolga Güney'e konuşan baba Abdullilah Poyraz, 14 Mayıs’ın halkların bir arada barış içerisinde yaşama iradesini ortaya çıkartacak önemli bir seçim olduğunu söyleyerek, çalışmalarda yer almasının nedenini, “Bu seçimin barışa, kardeşliğe, savaşın son bulmasına neden olmasını temenni ediyorum. Savaşa karşıyız, hiçbir annenin artık gözyaşı dökmesini istemiyoruz" şeklinde anlattı. 

Büyük başarı bekliyoruz

Seçim çalışmalarında halkın Yeşil Sol Parti'ye büyük bir ilgisi olduğunu aktaran Poyraz, şöyle devam etti: "Hangi kapıyı çalsak, halkın güler yüzüyle karşılaşıyoruz. Bu da bizi daha çok mutlu ediyor. İnanıyorum ki bu seçimde büyük bir başarıyla çıkacağız. Bunu da halktan aldığım coşku ve heyecana dayanarak söylüyorum. Hesap sormak için Meclis’e güçlü bir şekilde gitmemiz gerektiğinin halk da farkında."

Hesap verecekler

Yeşil Sol Parti'nin ezilen tüm halkların partisi olduğunu vurgulayan Poyraz, "Yeşil Sol Parti ile katledilen Özgecan Aslan, Berkin Elvan, kızım Deniz'in hesabını soracağız. Kazandığımız takdirde hesap verecekler. AKP-MHP gidecek, kızım gibi haksız hukuksuz yere katledilen yüzlerce kişinin hesabı sorulacak. İktidar mahkemelerde yargılanarak, halka hesap verecek. Seçim gününü iple çekiyorum. Başta Kürtler olmak üzere ezilen tüm halklara çağrım; oylarını Yeşil Sol Parti'den yana kullanmalarıdır. İktidara kaybettirerek başaralım" şeklinde konuştu. 

Bu seçim, fırsattır

Anne Fehime Poyraz da seçimin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi: "Kürt halkı ve ezilen tüm halkların iradesinin tanınması ve özgürce yaşamaları için önemlidir. Bu seçim halkları için bir fırsattır. Fırsatı iyi değerlendirelim. Çalışmalarımızı büyütelim. Çalışmalara katılmak bana çok iyi geliyor, acımı hafifletiyor. Gittiğimiz her yerde heyecanla ve büyük bir memnuniyetle karşılanıyoruz. Kapı kapı, mahalle mahalle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu seçimleri büyük bir zaferle taçlandırmayı hedefliyoruz."

Kadınların da seçimidir

Poyraz, kızı Deniz'in Kürt kimliği ve iktidara boyun eğmediği için katledildiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Sadece tetikçi Onur Gencer değil, arkasındaki tüm güçlerin açığa çıkartılmasını ve hesap sorulmasını istiyorum. Deniz katledilmeseydi bugün seçim çalışmalarında birlikte yer alırdık. Deniz katledildiğinde kadın katliamları son olsun, dedim ama ondan sonra yüzlerce kadın katledildi. Kadınlar üzerindeki zulüm ve baskının son bulması için katillere geçit vermeyelim. Bu seçim kadınların seçimidir. O yüzden ben özelikle kadınlara çağrı yapmak istiyorum; katledilen tüm kadınların hesabını sormak için oylarını Yeşil Sol Parti'ye versinler. Zaman kadın katillerinden hesap sorma zamanıdır. Zaman bizim zamanımızdır."

İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.