Denizli'de gardiyan tehdidi

  • Denizli Cezaevi’nde sağlık durumu ağırlaşan hasta tutsak Ekim Polat, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gönderdiği mektupta, “Kürt olduğum için gardiyanlar tarafından tehdit ediliyorum” dedi. 

6 yıldır “gizi tanık” ifadesiyle “Örgüte üyeliği” iddiasıyla cezaevinde olan Polat’ın, tutukluluk sürecinde kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi, tümör, hipertansiyon, görme bozukluğu kanser ve yüksek felç gibi hayati risk taşıyan hastalıkları olmasına rağmen tahliye edilmiyor. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, 16 Haziran’da Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na (İHİK) yaptığı başvuruya 5 Ağustos’ta yanıt verildi. Gergerlioğlu, Polat’ın kendisine gönderdiği mektubunda yer alan ihlaller ve sağlık durumuyla İHİK’e başvurdu.

Polat tarafından gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyordu: “Ben Ekim Polat, Denizli T Tipi Cezaevi’nde kalmaktayım. Belimde ve sol bacağımda kemik erimesi ve kas kaybı var. Şubat'ta ortopedik yatak ve sandalye için idare ve gözlem kuruluna yazdım. Sonrasında revire çıktım; ‘Biz bir şey yapamayız. Hastaneye git’ denildi. 25 Şubat’ta Denizli Devlet Hastanesi’ne gittim. Kemik erimesi ile ilgili çekim yapıldı. 25 Mart’ta sol bacağımdaki kas eksikliği yüzünden gittim. Bu belirttiğim tarihlerden bu yana hastaneye götürülmedim, herhangi bir ilaç tedavisi görmedim. Yaklaşık iki aylık süreçte ilaç tedavisi görmedim. Burada formalite icabı tedavi olanakları varmış gibi gösteriliyor. Adli mercilere dilekçe yazıyorum, kaybediyorlar. Milletvekillerine yazıyorum, geri getiriliyor. Akciğerlerimde lekeler var. Tomografiye yollamıyorlar. Uzun bir süredir sağlık sorunlarım var. Buraya geldiğim ilk gün önemli kullanmam gereken ilaçlarımı çöpe attılar. Kürt olduğum için gardiyanlar tarafından tehdit ediliyorum.”

İHİK tarafından gönderilen cevapta ise İHİK’in yasama organı olduğu yargı yetkisine ilişkin hususlar hakkında işlem yapılamadığı kaydedildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.