Deprem bölgesinde aile içi şiddet büroları faal değil

Kadın Haberleri —

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy

  • Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, depremin ardından bir buçuk ay geçmiş olmasına rağmen kadınların 6284 kapsamında başvuru yapabileceği emniyet bünyesindeki aile içi şiddet bürolarının faal olmadığını aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, deprem bölgelerindeki kadınların yasal haklarından yararlandırılmamasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sordu. Önergede Çağdaş Hukukçular Derneği ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Komisyonu’nun Defne, Antakya ve Samandağ’da kadınların şiddete karşı haklarına ilişkin kadınlarla hukuki bilgilendirme toplantıları yapmadığını ve 6284 kapsamındaki başvuru mekanizmalarının mevcut olup olmadığını araştırdığını hatırlatan Oya Ersoy, depremin ardından bir buçuk ay geçmiş olmasına rağmen kadınların 6284 kapsamında başvuru yapabileceği emniyet bünyesindeki aile içi şiddet bürolarının faal olmadığının ifade edildiğini aktardı.

Oya Ersoy, verdiği soru önergesinde, “Kadınların korunma, uzaklaştırma ve sığınma taleplerine ilişkin süreçlerin hızla yürütülebilmesi için deprem bölgesinde uzman kişilerin bulundurulması, birimlerin ulaşılabilir olması şarttır” dedi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.