Depremzedeler 100 eve yerleştirildi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN) Eşbaşkanı Ahmet Gezer

Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN) Eşbaşkanı Ahmet Gezer

  • Avrupa’daki Kurdistanlılar ve kurumları depremzedeler için yardım çalışmalarına devam ediyor. Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN) depremzedeler için, “Evinizin kapılarını halkınıza açın” kampanyası kapsamında 100’ün üzerinde aileyi evlere yerleştirdi.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Avrupa’daki Kurdistanlılar ve kurumları depremzedeler için yardım çalışmalarına devam ediyor. Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN) depremzedeler için, “Evinizin kapılarını halkınıza açın” kampanyası kapsamında 100’ün üzerinde aileyi evlere yerleştirdi.

PKAN Eşbaşkanı Ahmet Gezer, 9 Şubat’ta başladıkları kampanyayı Konya Barosu ve HDP Genel Merkez Koordinasyonu ile Konya, Ankara, Cihanbeyli, Kulu, Bala’daki gönüllü çalışanlarla yürüttüklerini belirtti. Orta Anadolu Kürtlerinin Adıyaman Maraş, Antep, Malatya, Hatay ve Efrîn bölgelerinden göç ettiğini hatırlatan Gezer, “Bugün de akraba ilişkileri devam ediyor” diyerek, Avrupa’da yaşayan ve ülkede yerleri bulunan herkese evlerini depremzedelere açma çağrısında bulundu.

100 ailemizi yerleştirdik

Aksaray, Kırşehir, Ankara ve Konya, Cihanbeyli, Kulu, Bala, Polatlı, Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Sivrihisar, Akşehir’de depremzedelerin kullanabileceği boş evlerin bulunduğunu belirten Gezer, “Bugüne kadar 100’ün üzerinde ailemizi evlere yerleştirdik. Deprem bölgesinden gelen herkesi ayırım yapmadan, istekleri üzerine evlere yerleştirmeye çalışıyoruz. Evleri olmayıp maddi destekte bulunmak isteyenleri de depremzedelere yönlendiriyoruz, onların gıda, giyecek vb. ihtiyaçları karşılanıyor” dedi.

İhtiyaç sahipleri bize ulaşsın

Depremzedelerin yerleştirilmesi için hala 100 boş ev bulunuyor. Gezer “Evleri olan ve depremzedelere tahsis etmek isteyenler ile barınacak yer sorunu olan depremzedeler bize ulaşabilir” diyerek, şu iletişim bilgilerini paylaştı:

Orta Anadolu Kürt Platformu PKAN

Web Sitesi: https://www.kurdenanatolien.com

E-posta: kurdenanatolya@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/kurdenanatoliya.navinavrupa

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.