Dêrazorlu kadın çiftçilerin başarı hikayesi

Kadın Haberleri —

Hesna El-Hişaş

Hesna El-Hişaş

  • Dêrazor’da ekin, çoğunluğu kadınlardan oluşan çiftçilerin temel geçim kaynağı. Yetiştirme yöntemleri konusunda eğitilen kadınlar, bu sezon değişik sebze ve bitki hasadı yaptı.

Daha önce buğday, yulaf ve pamuk yetiştiren çiftçiler, bu yıl yeni öğrendikleri ekin yöntemleri ile karnabahar ve lahana yetiştirdi. Karnabahar ve lahana ekimi bölge çiftçileri ve ekonominin gelişimine önemli bir katkı sağladı. Dêrazor gibi kurak bir bölgede Fırat suyunun kesilmesi ve saldırılara rağmen sulak bir sebze olan lahana ve karnabaharın yetiştirilmesi başlı başına bir başarı hikâyesi.

Yeni projeler geliştiriliyor
Dêrazor çiftçilerinden Hesna El-Hişaş, sebze yetiştiriciliğinin kalıcı bir kültür haline gelmesi için destek verilmesi ve ekimde ısrar edilmesi gerektiğini belirtti.
Hecînê Tarım Komitesi yetkilisi Nada El-Nimir, çiftçilere verilen desteklerinin yanı sıra tarım projelerini geliştirmeye çalıştıklarını kaydederek, “Bütün zorluk ve engellere rağmen tarımı geliştirme ve bölge ihtiyaçlarını karşılama gayreti içindeyiz” dedi. Nada El-Nimir, araştırma ve geliştirme projelerinden birinin de patates ekimi ve kadın çiftçilerin daha fazla destelenmesi olduğunu kaydederek yeni projelerin hayata geçireceklerinin bilgisini verdi. NÛJINHA/DÊRAZOR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.