Hemen hemen her sokak ve caddenin başında zırhlı araçların konuşlandırıldığı ilçede, gözaltı ve tutuklama furyası da aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bir yandan halk göçe zorlanırken, bir yandan da infaz haberleri geliyor ilçeden. 

25 Kasım-3 Aralık 2015 tarihleri arasında devreye konulan soykırım saldırılarının ardından ilçede belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Belediye Eşbaşkanları Sebahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem’in de aralarında bulunduğu 40 kişi tutuklandı. 


Araçlara el konuldu

Siyasi soykırım operasyonları ile yetinmeyen devlet güçleri, belediyenin halka hizmet yapamaması için de elinden geleni yapıyor. Belediyeye ait tüm iş makinelerine kaymakamlık tarafından el konuldu. Belediye binası devlet güçleri tarafından tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirildi. 


Zırhlı araçlar tarıyor

İlçenin dört bir yanı zırhlı araçlarla kuşatmaya alınırken, özellikle hakim tepelere konuşlandırılan zırhlı araçlar tarafından ansızın mahalleler taranıyor. Gece saatlerinde bu taramalar daha da artıyor. Sokak ve caddelerdeki duvarlara yazılan hakaret içerikli, “HDP kafirdir” ve “Devlet geldi” gibi yazılamalar dikkat çekiyor. Sokaklarda dolaşan zırhlı araçlardan ise yüksek sesle Türk ırkçılığının marşları çalınıyor. 


Askerler Özbahçeci’yi katletti

Derik’te polis lojmanları ve ilçe kaymakamlık binasına 9 Nisan gecesi gerçekleştirilen saldırı sırasında 1 polis ölmüş, saldırı ardından kaza yapan araca yardıma giden Sadettin Özbahçeci isimli yurttaş karakoldan açılan ateşle katledilmişti.


Tek caddesine mevziler kuruldu

İlçenin en işlek caddesi olan Prof. Dr. Aydın Ayaydın Caddesi de devlet güçleri tarafından ulaşıma kapatılmış durumda. Caddenin hem girişinde hem de çıkışında kum torbalarıyla yapılan mevziler dikkat çekiyor.


 ANF/BEHDİNAN