
13-18 Temmuz tarihleri arasında Pûlûr (Ovacık) ilçesinin Mercan Suyu yanında gerçekleştirilecek kamp için hazırlıklar son aşamaya geldi.
HES'ler bilinçli dayatılıyor
Kamp Düzenleme Komisyonu'nda yer alan Elif Çelik kampın amacını, "İktidar hayatı hedef aldıkça, hayat iktidara direniş olmaya devam ediyor. Kapitalizm, doğa düşmanlığını insanlara aşılamak için çaba sarf ediyor. Özellikle HES'lerin, barajların bilinçli olarak hayatımızın merkezine dayatıldığı Dêrsim bölgesinde, sularımıza, doğamıza dokunmak ve anlamak için toplanıyoruz" sözleriyle anlattı.
Dêrsim'ın yıllardır asimilasyon ve katliamların hedefinde olduğuna da dikkat çeken Çelik devamla, "İnsanlarımızı katleden zihniyet, dilimizi, kültürümüzü ve yaşam alanlarımızı katletmeye başlamıştır. Kutsal alanlarımız, hayvanlarımız, suyumuz kapitalist sisteme peşkeş çekilmiş, ticari kaygılardan uğruna türküler yazdığımız, dalı kırılsa ağladığımız ağaçlarımıza arkamızı dönelim diye hepimize birer meşguliyet aleti verilmiştir. Dilimizi, kültürümüzü, yaşam mutlaklarımızı unutmayalım diye kampımızı Dêrsim'de yapıyoruz" diye konuştu.
Kamp çalışmaları
Kamp kapsamında ekoloji, LGBTİ, dans, tiyatro, kadın gibi atölye çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik, çeşitli geziler düzenleyeceklerini belirterek, "Çevre temizliği yapıp, meramımızı insanlara aktaracağız. Birlikteliği, yaşamın en temel gerekliliği komünalliği öğreneceğiz. Biz gidersek ağaçlar da gülümser, insanlar da. Bu dengeyi sağlamak isteyen her bireyi 13-18 Temmuz'da kampımıza davet ediyoruz. Bize ulaşmak isteyenler Facebook'ta Dêrsim Ekoloji Kampı etkinlik sayfasını ziyaret edebilirler" dedi.
ANF/DÊRSIM