Almanya çapında çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı ve Dêrsimspor e.V. binasında gerçekleşen toplantıda festivalin alt komiteleri belirlendi. Toplantıda festivalde Dêrsim'in tanıtımını sağlayan fotoğraf sergilerine yer verilmesi kararlaştırıldı. Fotoğraf sergilerinden ilki Dêrsim'in doğasını, kültürünü ve coğrafyasını tanıtma amacını taşıyor. İkinci sergi ise Dêrsim'deki barajların tahribatlarını konu alıyor.
Yine anadilin önemini vurgulayacak olan bilgilendirme standları da olacak. Bu amaçla, Kurmancî, Kirmanckî kitapların yer aldığı standlar olacak.
Kürmeşliler Derneği daha önce de yaptığı kültür çadırını açacak.
Çocuklar unutulmadı
Festivalde çocuklara ilişkin süprizlerin olacağını açıklayan festival tertip komitesi yetkilileri, Rebstock Park alanında bulunan sabit oyun yerinin (Spielplatz) yanında özel bir 'Oyun Dünyası'nın kurulmasına karar verdi.
Festival alanının park olması nedeniyle ziyaretçiler gününü piknik havasında geçirecek. Festival komitesi şunları belirtti: "Değerli ziyaretçilerimiz isterlerse battaniyelerini alıp, 26 Mayıs günü planlanan müzik ve kültür programımızı ailece piknik havasında izleyebilir. Bu konuda sunacağımız çok çeşitli yemek ve içecek standlarımız ziyaretçilerimiz için her türlü hizmete hazır olacak."
Kurumlar başvuru yapabilir
Festival tertip komitesi, yemek ve içecek standları dışında her türlü kültürel, sanatsal, kurumsal ve benzeri standları kabul edeceklerini açıkladı. Açıklamaya göre şahsi ticari amaçlı olmama şartı ile tüm demokrat kurum, kuruluş ve federasyonların standları kabul edilecek.
Stand için başvurular 0173 77 76 335 nolu telefona yapılabilir.
NİHAL BAYRAM/RÜSSELSHEIM