Devlet ölümü tercih ediyor

İsmail Yılmaz

İsmail Yılmaz

  • ATK’nin sürekli kontrol altında bulunması ve izlenmesi gerektiğini belirttiği ağır hasta tutsak İsmail Yılmaz için “cezaevinde kalabilir” raporuna tepki gösteren vasisi İbrahim Hakkı Eren, “Devlet ölümü tercih ediyor” dedi. 

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 68 yaşındaki hasta tutsak İsmail Yılmaz’ın sağlık durumu giderek kötüleşiyor. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde olan Yılmaz, 17 yıldır tutsak. Kalp yetmezliği, ileri derecede prostat büyümesi ve tansiyon hastası olup, sağ kolundaki kısmi felç nedeniyle yaşamını tek başına idame edemiyor. Gözlerindeki katarakt nedeniyle görme sorunu da yaşıyor.

Yılmaz, 29 Nisan 2020’de beyin kanaması geçirerek Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra cezaevine geri götürüldü. Yılmaz, 7 günlük tedavi sürecinin ardından 14 gün boyunca karantina gerekçesiyle tek kişilik hücrede tutuldu.  Kocaeli Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nın 21 Mayıs 2020 tarihli raporunda, sürekli kontrol altında tutulması ve izlenmesi gerektiği belirtilmesine rağmen “cezaevinde kalabilir” denildi. 

Yılmaz’ın avukatı, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu’na yazdığı dilekçede, infazının ertelenerek serbest bırakılmasını talep etti, ancak Yılmaz tahliye edilmedi. Vasisi İbrahim Hakkı Eren, “Devlet kendisine itiraz eden insanların, hapiste ölmesini tercih ediyor. Bu çok açık devlet politikası” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.