Devrim Önderliğin mücadelesi sayesindedir

❏

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan nedeniyle Öcalan’ın bir süre kaldığı Kobanê’nin Elpelûre köyündeki evde 2016’dan bu yana kutlama yapılıyor. Kutlamaları Baas rejiminin baskıları nedeniyle uzun süre gizli yapan köylüler, 2016’dan bu yana ise her yıl çok sayıda kişinin katıldığı kutlamalar düzenliyor.

Abdullah Öcalan 1979’da Ethem isimli bir arkadaşının yardımıyla Kazikan köyünden Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçiyor. Sonrada Kobanê’de Ömer Elûş’ün evinde misafir oluyor. Burada kısa bir süre kaldıktan sonra Kobanê’nin batısına düşen ve yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Elpelûre köyüne geçiyor. Burada yaklaşık 40 gün kalan Abdullah Öcalan bu süre içerisinde çalışmalarını da sürdürüyor.

Şemse Muhemed, Abdullah Öcalan’ı köydeki evlerinde misafir ettiği süreci şu sözlerle dile getiriyor: “o zaman Baas rejiminin baskıları da vardı. Kimsenin bilmemesi ve rejimin haberinin olmaması gerekiyordu. Ondan dolayı sürekli evdeydiler. Kobanê merkezine giden arka yol açıktı ve evin iki kapısı vardı. Sürekli yola bakardık.  yoldan geçenler Baas rejimi mi yoksa sivil insanlar mıdır diye. Eğer Baas rejimiyse evin arkasında bağ bahçe vardı. Arka kapıdan oraya giderlerdi. Evde bulunan silahları da sarıp ahırda saklardım. Yaklaşık 40 gün Kobanê ve köyde kaldı. Evde kaldığı süre içerisinde farklı arkadaşlarla görüşür sohbet ederlerdi.

Bazen ekmek yapmaya giderdim. Oğlum beşikte olduğu için ben ekmek yaparken çocuğumun beşiğini sallardı, geldiğimde ‘oğlun ağlıyor’ derdi. Şu anda verilen bu mücadele ve devrimin gerçekleşmesi, Önderliğin o zamanki tutumu ve verdiği mücadele sayesindedir. Bugünler için çok emek verdi.”

Emîra Elûş ise rejim döneminde 4 Nisan’ı yasak olduğu için evlerinde kutladıklarını aktararak, “Şimdi devrimle beraber her yerde kutlanıyor” dedi. Öcalan’ın kadınlarla tartışmalarından çok etkilendiğini belirten Elûş, “Gelecek sene 4 Nisan’ı Önderliğimizle birlikte kutlayacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.