Devrimin kazanımları konuşuluyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye’de 7 kadın kurumunun ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu’nda Rojava Devrimi’nin kadınlara 10 yılda kazandırdıkları ele alındı.

Kongra Star öncülüğünde Qamişlo Rojava Üniversitesi’nde ‘Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu düzenledi. 

İki günlük forum, Kongra Star, Suriye Kadın Meclisi, Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi, Jineoloji Akademisi, Süryani Kadınlar Birliği, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve YPJ’nin ortaklığında yapıldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Kurulu üyesi Foza Yusif, Kuzey-Doğu Suriye İçişleri Kurulu Eşbaşkanı Hêvî Mistefa, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, dünyadan ve Ortadoğu genelinde de çok sayıda kadın foruma katıldı.

Forumun ilk gününde yapılan birinci oturumda, kadın devriminin 10 yıllık kazanımları tartışıldı. İkinci oturumda ise YPJ’nin devrimin koruması ve geliştirilmesindeki rolü ele alındı.

Bugün ise, kadının toplumdaki değişim ve aktarmadaki öncülüğü, kadının siyasi ve hukuk alanındaki mücadelesi, kadının haklarını savunmak için neye ihtiyaç var ve kadın ekonomisinin iyileştirilmesi çerçevesinde tartışmalar ve çalışmalar yürütülecek. 

ANHA-QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.