Dicle’deki yangına müdahale edilmiyor

  • Dicle’nin Kurşunlu Mahallesi kırsalında başlatılan askeri saldırı sonrası çıkan yangın, dün de devam etti. Yangın mahallenin iç kesimlerine doğru ilerledi.

Amed’in Dicle ilçesine bağlı Pirejman (Kurşunlu) Mahallesi kırsalında başlatılan askeri saldırının ardından Gorse Dağı eteklerindeki ormanlık alanda 1 Haziran’da yangın çıktı. 9 gün müdahale edilmediği için söndürülmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle Elazığ’ın Arıca ilçesine bağlı Bahçekapı ve Çevrecik köyüne yayıldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün itibarıyla yangının yerleşim yerine sıçramasına ramak kaldı. Kurşunlu Mahallesi’nin iç kesimlere doğru ilerleyen yangına kimse müdahale etmedi.

 

Cudi’de yakılıp kalekol yapılıyor

Cudi Dağı’nın Deriyê Cebrail alanında ağaç kıyımı ve orman yangını sürüyor. Deriye Mazi alanında ise yeni kalekol inşa ediliyor.

Şırnak’ın Cudi Dağı’nın çevresinde bulunan Deriyê Cebrail bölgesinde askeri üsten açılan ateş sonucu yangın çıktı. Ormanlık alana yayılan yangın, büyüyerek devam ediyor. Aynı bölgede Uludere ilçesi ve Şenoba beldesinden getirilen korucular tarafından ağaçlar kesiliyor.

Öte yandan Cudi Dağı’nın Deriyê Mazî bölgesinde de yeni bir kalekol inşaatına başlandı. Kalekol inşası için yapılan “güvenlik yolu” nedeniyle çok sayıda ağaç söküldü.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.