Dina’yı el birliğiyle katlettiler

Kadın Haberleri —

Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga

Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga

  • Zonguldak-Karabük yolu üzerindeki Filyos Çayı’nda katledilmiş halde bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın şüpheli ölümüne dair hazırlanan iddianamede, Dursun Acar tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı. 

Zonguldak-Karabük yolu üzerindeki Filyos Çayı’nda katledilmiş halde bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın şüpheli ölümüne dair hazırlanan iddianamede, Dursun Acar tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı. 

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü (26 Mart 2023) Dina’nın apartman boşluğunda birileriyle tartıştığı ve görgü tanığının “polisi aradım” demesi üzerine seslerin kesildiğine yer verildi. Yine iddianamede, Dina'nın apartmanın duvarından atlayarak kaçtığı ancak kimsenin takip etmediği belirtildi.

 

Dursun Acar

 

Tecavüze uğradı!

İddianamede, Dina’nın kaçarken sokakta Dursun Acar isimli erkeğin idaresindeki otomobile bindiği ve elleri ile yüzü kan içinde olduğu için hastaneye gitmek istediği ifade edildi. Dursun Acar’ın Dina’yı araç içinde tecavüzde bulunduğunun paylaşıldığı iddianamede, Dina’nın araçtan kaçtığını ancak failin ısrarlı takibi sonucu dereye düştüğü bilgisine yer verildi. 

Telefonunda siyahi kadınların fotoğrafları çıkan Dursun Acar ise ifadesinde 'siyahi kadınlardan hoşlandığını' söyledi. Savcı, fail Dursun Acar’ın doğrudan kastla hareket ettiğinin kabul edildiğini belirterek, “Çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan 15 yıla kadar, “kendini savunamayacak durumda olan kişiyi suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Davada tek sağının olmasına tepki

Davadaki tek sanık Dursun Acar, 8 Kasım Çarşamba günü Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde karşısına çıkacak. Bianet’in haberine göre, Türkiye’nin farklı noktalarından feminist kadınların kurduğu Dina İçin Feministler’in çağrısıyla bir grup kadın da davayı izlemek üzere Karabük’e gidiyor. 

Dina o gece neler yaşadı?

İddianamede tek sağının olmasına tepki gösteren feministler, Dina’nın ölümüne sebep olan bütün faillerin açığa çıkarılıp cezalandırılması ve gerçekliğin aydınlatılmasını istedi. 

Öte yandan, özellikle Dina’nın o gece bulunduğu apartmanın bodrum katında ne yaşadığı, çığlık atarak kim veya kimlerden kurtulmaya çalıştığı, yaralanma pahasına yalınayak kaçarak Dursun Acar’ın aracına binmesine kadar olan sürecin de aydınlatılması gerektiğinin altı çizildi.KARABÜK

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.