Direniş, Qamişlo duvarlarında

Kadın Haberleri —

  • Orchidê Grafiti Grubu, mücadelesiyle ilham veren 21 kadının resmini Qamişlo’daki duvarlara çizdi. Kadının rengi ve direnişin yansıtıldığı duvarlar, 8 Mart’ı karşılamaya hazır.

Kuzey-Doğu Suriye’de her yıl farklı etkinliklerle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, renkli görüntülere sahne oluyor. Orchidê Grafîtî Grubu da 8 Mart kapsamında başta Kürt kadınları olmak üzere dünya kadınların mücadelesini anlatan resimleri kentin duvarlarına çizecekleri bir kampanya başlattı.

Bu kapsamda Qamişlo’nun Munîr Hebîb Mahallesi’nde 21 kadın portresi çizdi. Aynı zamanda, Cizîr Kantonu’nda bir kampanya başlatarak 8 Mart’ı sevinçle karşılamak istiyor.

Grup üyelerinden Ronaz Heyder, Kürdistan genelinde özellikle Rojava'da Kürt kadınlarının büyük bir direniş ve mücadele ortaya koyduğunu kaydederek, çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Çizdiğimiz resimler kadınların renklerini ve direnişlerini gösteriyor. Aynı zamanda resimlerimizde kadınlar arasındaki birliği de öne çıkardık. Farklı halklardan kadınların geleneksel kıyafetlerine de yer verdik.”

Jinha’dan Ebîr Muhamed’e bilgi veren Ronaz Heyder, “Resimlerimizde, dünyada yankı uyandıran ‘Jin, jiyan, azadî’ direnişine yer verdik. Bu çalışma başta Kuzey-Doğu Suriye’deki kadınlar olmak üzere dünya kadınlarına armağandır” diyor. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.