Hakimiyetini giderek pekiştiren YPG/YPJ güçleri, Kobanê’nin güney ve doğu cephelerinde yine darbe vurdu. Doğuda, DAİŞ elemanları pusuya düşürülürken güney cephesinde 16 üyesi öldürüldü, biri sağ yakalandı. Güneyde ayrıca bomba yüklü bir araç da YPG savaşçıları tarafından imha edildi.

YPG Basın Merkezi tarafından dün öğle saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Rakka, Minbic ve Cerablus’tan getirilen takviye güç ve silah desteğiyle saldırılarını sürdürmeye çalışan çete gruplarına yönelik operasyonların sürdüğü bildirildi. Açıklamada, önceki günden dün sabaha kadar yaşanan çatışmalarla ilgili paylaşılan detaylar şöyle:


Doğu cephesi
Doğu cephesinde, önceki gece Kaniya Kurda bölgesinde sızma girişiminde bulunan bir çete grubu pusuya düşürüldü. Burada 3 çete üyesi öldürüldü, diğerleri kaçtı. Aynı cephede gece boyunca çeşitli noktalarda kısa süreli birçok çatışma yaşandı. Bu çatışmalarda 6 çete üyesinin daha öldürüldüğü tespit edildi.
Güneydoğu cephesinde, DAİŞ elemanları 48. cadde üzerinde bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı girişiminde bulundu. YPG/YPJ güçlerinin erken müdahalesiyle araç çete üyelerinin toplu bulunduğu noktada uzaktan patlatılarak imha edildi. Patlama ardından bu bölgede bir çatışma da yaşandı. Patlamadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilemezken, ardından yaşanan çatışmalarda, 9 çete üyesi öldürüldü.

Güney cephesi

Güney cephesinde birkaç noktada çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda, 7 çete üyesi öldürüldü. Bu alanda çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 25 adet kaleşnikof şarjörü, 8 el bombası, 1 dürbün, 5 raxt ve 1 çete cenazesi ele geçirildi. YPG/YPJ güçleri ayrıca bir çete üyesini çatışma alanında sağ bir şekilde yakalayarak tutukladı.

Kentin dışında

Kobanê kent merkezi dışındaki operasyonlar da devam ediyor. Menîte Köyü yolu üzerindeki çete grupları önceki gece vuruldu. 2 çete üyesinin öldürüldüğü tespit edildi.

ANHA/KOBANÊ