Dışarısı da cezaevine dönüyor

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi

  • TDİ’den Elvan Özerli, tutsaklar için ses çıkartılmadıkça Türkiye’nin cezaevine dönüştüğünü söyledi. 

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nde (TDİ) yer alan Elvan Özerli, cezaevlerinin sadece hasta tutsaklar için değil, sağlam insanlar için de “ölüm yeri” olduğunu ifade etti. “Cezaevleri şu anda ölüm kusuyor” diyen Özerli, tutsakların iki-üç yıldan sonra yıldan sonra hastalanmaya başladığını belirtti. Devletin politikasının “Dışarıda öldüremedik, bu şekilde öldürelim” şeklinde olduğunu söyleyen Özerli, “Biz bir şey yapmadık, af istemiyoruz. Bizler memleketimizi, toprağımızı, çoluğumuzu, çocuğumuzu düşündüğümüz için cezaevlerinde hastalanıyoruz, ölüyoruz, öldürülüyoruz. Yasayla baş edemediler. Şimdi cezaevlerinde hasta edip intihara sürüklüyorlar. İntihar etmeyen tutukluları tehdit ediyorlar” dedi. 

Genel anlamda toplumun vicdanının kaybolduğunu savunan Özerli, cezaevlerinde yaşananlara ses çıkarılmadığı müddetçe ülkenin bir cezaevine dönüşeceğini söyledi. Özerli, “Neredeyse iki günde bir cezaevinde cenazeler çıkıyor; ya öldürülmüş ya intihar edilmiş ya da hastalıktan ölmüş” diye konuştu.
 
Topluma mesaj veriliyor
 
Devletin cezaevleri üzerinden topluma mesaj vermek istediğini vurgulayan Özerli, sadece tutsaklar ve yakınlarının değil, herkesin ses çıkarması gerektiğini belirtti. Özerli, şunları ekledi: "Yasa, hukuk, adalet olmadığı için kimse 'bana bir şey olmaz' demesin. Hep beraber bugünümüzü de yarınımızı da kurtarmak için yan yana olmak, cezaevlerine sahip çıkmak zorundayız.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.