
Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Saldırıyı yapanlar kontra güçler de olabilir bir başkası da” diyerek KDP-İ yi açıklama yapmaya davet etti.
Komutanlığın açıklamasına göre olay 27 Mayıs günü sabah saatlerinde yaşandı. Selmas kentine bağlı Derelik Köyü’nün arkasında bulunan Kızılkent alanında 2 kişilik gerilla biriminin yolunu kesen bir grup Soranca lehçesiyle konuşarak kendilerini KDP-İ peşmergesi olarak tanıttı. Ve ardından da gerillaları taradı. Saldırı sonucunda Van doğumlu Burhan Yakut (Welat Embi) adlı gerilla yaşamını yitirdi.
Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Bu saldırıyı yapanlar kontra güçler de olabilir, daha değişik güçler de. Eğer KDP-İ’nin bu provokatif saldırıyı yapanlarla bir ilişkisi yoksa bunu resmi olarak kamuoyuna açıklaması gerekmektedir” çağrısında bulundu.
ANF/BEHDİNAN