Dönemsel yardımdan öte

Kadın Haberleri —

.

.

  • Göçmen ve kimsesiz çocuklar ile kadınlara destek için kurulan Newroz 21 Örgütü yöneticilerinden Ronak El-Caf, insani yardımın önemine dikkat çekerek, “Kadın ve çocuklara vereceğimiz destek dönemsel yardımdan öte” dedi.

2016 yılında Irak’ta göçmen ve kimsesiz çocuklar ile kadınlara destek olmak için kurulan Newroz 21 Örgütü’nün çalışmaları sürüyor. Kadın ve çocuk haklarına önem veren örgüt, verdiği hizmetlerle kadınlara yaşamsal imkanlar sunuyor. 

Çocuklar en zayıf halka

İhtiyaç sahibi ve zor koşullarda yaşayan yoksul insanlarla empati kurulmasının insani olduğunu söyleyen Newroz 21 yöneticisi Ronak El-Caf, “Çevrenizdeki insanların acısını hissetmek ve onları anlamak, sizi acının gerçekliğini değiştirmeye teşvik eder” dedi.

Çocukların toplumda en zayıf halka olduğunu dile getiren Ronak El-Caf, savaştan en çok çocukların etkilendiğini kaydetti. Ronak El-Caf, “Bu nedenle örgüt programlarımızda öksüz çocuklara yer vermek bizim için önemliydi” diye belirtti. DAİŞ saldırılarına da değinen Ronak El-Caf, kadınların nasıl zorlu koşullarda yaşamak zorunda kaldığından söz etti.

Ronak El-Caf, insanlara destek olmak amacıyla gıda ve elbise temini üzerinden başlayan çalışmalarının daha sonra kadınların ev geçimine ve çocukların öğrenimine dönüştüğünü belirtti.

Sınav öncesi kurs eğitimleri

İnsanın öğrenme ve eğitim ile güçlendiğine inanan Ronak El-Caf, “Yetim ve öksüz çocuklara sadece oyuncak vermek yetmez. Onların gelecek inançlarını güçlendirmeyi ve eğitimlerine ağırlık vermeyi daha önemli buluyorum. Bu nedenle kurslar açtık. Bu da önemli bir adım” dedi.

İlkokul ve ortaokula giden çocuklar için 20 kurs açtıklarını dile getiren Ronak El-Caf, sınav öncesi geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Ronak El-Caf, psikolojik desteğe de dikkat çekti.

Kadınlar için atölyeler 
Kadınları çalışma ve üretim alanında eğitmek ve güçlendirmek, kadına yönelik şiddet ve özellikle DAİŞ’ten kaçan yaşlı kadınların desteğe ve psikolojik farkındalığa ihtiyacı olduğunu belirten Ronak El-Caf, birçok kadının büyük heyecanla bir kısmının ise çekinceli bir şekilde atölye çalışmalarına katıldığını ifade etti. Bütün zorluklara rağmen başarılı olduklarını aktaran Ronak El-Caf, birçok kadının dikiş ve kuaför sınavlarında başarılı olduğunu ve eğitimden sonra kendi geçimlerini sağlayabildiklerini ifade etti.

İnsani hizmetin en önemli şey olduğunu söyleyen Ronak El-Caf, “Boşanmış, dul kadınlar ve çocuklarına vereceğiniz şey dönemsel yardımdan ötedir” diyerek, çalışmalarındaki kararlılığa ve sürekliliğe işaret etti.

NÛJINHA/BAĞDAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.