Dönen korucu: Kayıplar çok

  • Sınır hattına sürülen korucular, kendilerini öne sürmek isteyen askerlerle tartışma yaşadıklarını belirterek, “Askerler öldükçe, bize bağırıp çağırıyorlar. Çok fazla kayıp var” dedi. 

Ağır asker kayıplarının yaşanması üzerine saldırı bölgesine sürülen korucuların anlatımlarına göre; asker kayıplarının artması üzerine sınır hattına sürekli korucular takviye ediliyor. Şırnak ve ilçelerinden çağrılan korucular, sınırın sıfır noktasında bulunan Uludere’nin Habur-2 köyünde toplanıyor. Buradan saldırı bölgesine 20 kişilik gruplar halinde götürülüyor. 

Bu grupların birinde yer alan korucu, son günlerde özellikle Belole bölgesine takviyenin yapıldığını aktararak, şunları paylaştı: “Son olarak Şêrans bölgesinde bir grup korucu ve askerler arasından tartışma çıktı. Bizleri öne sürmek istiyorlar. Aramızda 50 metre mesafe olmasını istiyorlar, ancak hepimiz reddettik. Bunun üzerine kavga ettik. Bize ‘Madem gitmiyorsunuz, evlerinize dönün’ dediler. Sonra kendileri önden gitmeye başladı. Asker 50 metre ileriye gitti ve gittikleri gibi bomba patladı. Patlamada 5 asker öldü. Daha sonra bir roket atıldı ve bunda da 11 asker yaralandı.” 

Seçilen korucuların yer aldığı “Bayrak Timi”nin askerler ile birlikte hareket ettiğini söyleyen korucu, “Bunlara ayrıcalık tanıyorlar. Bizi de öne sürmek istiyorlar. Askerler öldükçe, bize bağırıp çağırıyorlar. Çok fazla kayıp var. O yüzden sürekli korucuları takviye ediyorlar” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.