Dört bölgede 24 asker öldürüldü

  • Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor. BİM'in hafta sonu yaptığı açıklamalara göre 24 Türk askeri daha öldürüldü. 1 Reo tipi askeri araç, 2 mevzi, 2 mobesse, 1 A-4 silahı ve 1 bombaatar imha edildi. 

 

 

Gerilla, Kürdistan’ın her karış toprağını direniş alanına çevirerek, işgalcilere ağır darbeler vurmayı sürdürüyor. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Botan Bölgesi

*  Türk ordusu, 20 Nisan günü Şirnex’ın Cûdî alanında bir işgal saldırısı başlattı. YJA Star gerillaları, 23 Nisan günü Difindağ alanındaki Türk askerleri denetim altına aldıktan sonra vurdu, akşam saatlerinde bir kez daha hedef aldı. Türk ordusu, eylemlerin ardından alanı bombalayarak aynı gün çekildi. 

*  Şirnex’ın Helena Pîr alanına konumlanan Türk gizli birliği, 27 Nisan günü saat 13.00’te denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vuruldu; 1 Türk askeri öldürüldü. Aynı gün Girê Hirmo alanındaki Türk askerleri de suikastla vurularak 1'i öldürüldü.

*  Türk ordusunun bir gizli birliği, 28 Nisan günü Girê Şehîd Jêhat alanında takibe alındı. Denetim sağlanan Türk askerleri, aynı gün öğle saatlerinde hareketli gerilla timleri tarafında yakın mesafeden vuruldu; Türk askeri öldürüldü, 1'i ise yaralandı. Saldırı helikopterlerinin desteğiyle kayıplarını alandan uzaklaştıran Türk ordusu, alanı saldırı helikopterleri ve obüslerle bombaladı. 

Avaşîn Bölgesi

*  Werxelê Direniş Alanı çevresinde 1 ait A-4 mevzisi, 29 Nisan günü saat 12.15’te vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü, 2'si yaralandı. 1 A-4 silahı, 1 bombaatar ve 1 mevzi imha edildi.

* Werxelê Direniş Alanı çevresinde işgalcilere ait mevzi, 30 Nisan günü saat 12.10’da vuruldu. Türk askerleri mevziyi bırakıp kaçtı. Aynı gün saat 12.45’te kayıplarını alandan uzaklaştırmak isteyince müdahale edilen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Türk ordusu, 30 Nisan günü 15.00 – 14.30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine kimyasal silahlar attı. Sınır hattındaki karakollardan da obüslerle yoğun bir şekilde bombalandı. 

Zap Bölgesi

*  Şehîd Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 30 Nisan günü saat 17.30’da Kurêjahro Direniş Alanı çevresindeki Türk güçlerini isabetle vurdu.

*  Buradaki Türk güçleri,  aynı gün saat 11.30’da ağır silahlarla hedef alındı.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, 30 Nisan günü saat 18.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Gerilla, 30 Nisan günü saat 15.00’te Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale ederek vurdu. Türk askerleri, bunun üzerine bir kademe geri çekildikten sonra alar, sınır hattındaki karakollardan obüs ve havanlarla bombalandı.

*  KDP’nin denetiminde bulunan Dihok’un Amediyê nahiyesi üzerinden 30 Nisan günü saat 22.30’da geçerek Kurêjahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, gerillanın müdahalesi sonucunda alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Türk ordusu, 30 Nisan günü Kurêjahro Direniş Alanı’na ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine karşı 7 kez kimyasal silah kullandı.

Xakurkê Bölgesi

* Gerilla, 27 Nisan günü saat 06.00’da Girê Kevortê ve Girê Masîro arasında hareket halinde olan 1 Reo Tipi askeri aracı denetim altına aldıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurup imha etti; 3 Türk askerini öldürdü. 

* Girê Şehîd Şerîf ve Ava Lolan çevresi, 29 ve 30 Nisan tarihlerinde 3 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap'a bağlı Girê Cehennem, Karker, Şikefta Birîndara, Kurojahro, Saca ve Sîda alanları, 30 Nisan günü 16.30 – 17.30 saatleri arasında saldırı helikopterleri, savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı. Aynı gün 16.45 – 23.00 saatleri arasında Zap'a bağlı Girê Bihar, Şehîd Kendal ve Girê Amediyê alanları savaş uçaklarıyla 7 kez bombalandı.

Önceki günkü açıklama

BİM, önceki günkü yazılı açıklamasında da Avaşîn ve Zap bölgelerinde yeni dönem taktiklerini iç içe kullanarak arazi hakimiyetini sağlayan gerillanın, hareketli timleriyle eylemler yaptığını; fedai bir ruhla işgalcilerin üzerine gittiğini bildirdi. Açıklamaya göre; 15 Türk askeri öldürüldü, 2'si yaralandı. 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edildi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.