Gerillalar, işgalci Türk ordusunun Xakurkê bölgesindeki dört tepede konuşlanan askerlerine eylemler düzenledi; 15 asker öldürüldü.
Güney Kürdistan’da işgal ettiği alanlarda tutunmaya ve işgal alanlarını genişletmeye çalışan Türk ordusuna kesintisiz eylemlerle yanıt veren gerillalar, dört tepedeki askerleri vurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:
- Şehit Bager ve Şehit RonyaDevrimci Hamlesi kapsamında 29 Ekim günü Xakurkê bölgesindeki Şehit Axin Tepesi çevresinde pusulamalar yapan bir grup askeri denetim altına alan gerillalar, saat 10.30 sıralarında hedef aldı. 3 koldan yoğun ateş altına alınan bu Türk birliğinde 4 asker öldürüldü ve çok sayıda asker yaralandı. Aynı mıntıkada bulunan Türk ordusunun başka bir birliği eylem alanına müdahale etmeye çalışınca bir dizi sabotaj eylemiyle yanıt verildi; ölü asker sayısı netleştirilemedi. Ağır darbeler yiyen işgalci TC ordusu, tekrardan eylem alanına müdahale etmeye çalışınca bu kez iki koldan vuruldu. Etkili vuruşlar sonucunda 7 askerin öldürüldüğü tespit edildi. Türk ordusu, eylem ardından alanı obüs ve havan toplarıyla rastgele bombaladı. Eylemi düzenleyen gerilla birimi sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaştı.
- Aynı gün Saat 11.00’de Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik suikast eylemi düzenlendi; 1 askeri öldürüldü.
- Gerillalar, saat 13.10’da ise Şehit Sarya Tepesi’ndeki Türk birliklerini hedef aldı. Tepe yakınlarında konumlanan askerlere ait mevzi ve barınaklar yoğun ateş altına alındı; 3 asker öldürüldü.Eylem ardından işgalci TC ordusu akşam saatlerine doğru taarruz helikopterlerinin desteğiyle ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.
- YJA STAR gerillaları, Cenga Heftenîn Devrimci Hamlesi kapsamında 29 Ekim günü saat 15.20’de Şehit Şexmus Tepesi’ndeki askerlere suikast eylemi yaptı; 1 asker öldürüldü.
ANF/BEHDİNAN