Dört yıldır cenazesini arıyor

İsmet Selçuk

İsmet Selçuk

  • Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan İsmet Selçuk, şehit oğlu Hakan Selçuk’un (Mazlum Karakoçan) cenazesine ulaşmaya çalışıyor. 

MEHMET ZAHİT EKİNCİ
Hakan Selçuk, 25 Mayıs 2018’de Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Gelişim alanındaki Şikêrê Spi’de Türk askerleriyle yaşanan çatışmada yoldaşları Elif Özdemir (Arjîn Ronahi), Fethullah Kaplan (Fırat Mahir), Mahmud El Hasan (Mahsun İntikam) ve Eda Mahçup (Zeynep Rojda) ile birlikte şehit düştü. 

Aradan geçen dört yıla rağmen Selçuk Ailesi, çocuklarının cenazesine ulaşamadı. Almanya’da yaşayan baba Selçuk, şehadet haberini aldıktan sonra oğlunun akıbetini öğrenmek için Kürdistan’a giderek birçok yere başvuru yaptığını, ancak tüm başvurularının sonuçsuz kaldığını söyledi.

Hakan Selçuk (Mazlum Karakoçan)

Gazetecilik okuyordu

Elazığ Karakoçanlı İsmet Selçuk, devlet baskısından ötürü ülkesini terk etmek zorunda kalmış ve 2005'ten beri Avrupa’da mülteci olarak yaşıyor. Sadece kendisinin değil, tüm aile bireylerinin baskıya maruz kaldığını dile getiren üç çocuk babası Selçuk, ortanca oğlu Hakan’ın Kocaeli Üniversitesi’nde gazetecilik okurken gerillaya katıldığını söyledi. 
Oğlunun küçüklüğünden itibaren toplumsal olaylara karşı duyarlı olduğunu belirten Selçuk, Hakan’a dair şunları anlattı: “Bildiği her şeyi insanlarla paylaşmayı seven bir insandı. Sürekli okuyor ve araştırıyordu. En büyük hayali iyi bir gazeteci olmaktı. Kocaeli Üniversitesi’nde okurken Gezi olaylarına katıldığı gerekçesiyle bir sene okuldan uzaklaştırıldı. Bu cezadan sonra bana telefon açarak Kandil’e gideceğini ve gerillaların filmlerini çekeceğini söyledi. Sonra kendisinden uzun bir süre haber alamadık.”

‘Gidin PKK’den isteyin!’ 

Oğlunun şehit düştüğü haberini bir subay tarafından oğlu Ali’ye gelen telefon üzerine öğrendiklerini belirten Selçuk, HPG’nin internet sitesinde de oğlunun 25 Mayıs 2018’de şehit düştüğüne dair bilgi yer aldığını kaydetti. Haber üzerine Şemdinli’ye giderek girişimlerde bulunduğunu aktaran baba Selçuk, şöyle devam etti: “Şemdinli’de savcıyla görüşerek cenazemizi almak istediğimi söyledim. Savcılık ise böylesi bir çatışma olmadığını ve ellerinde cenaze bulunmadığını iddia etti. Israr edince ise aynı zamanda Batmanlı bir Kürt olan savcı ‘Bizde cenaze yok. Madem HPG’nin sayfasında böyle bir haber var, gidin oğlunuzu PKK’den isteyin’ dedi.”

‘En azından bir mezarı olsun’

Ardından avukat tuttuklarını, İHD'ye başvuruda bulunduklarını, ancak şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen Selçuk, “Bizim tek istediğimiz oğlumuzun akıbetini öğrenmek. Belirsizlik büyük acı veriyor. En azından sarılabileceğimiz ve gözyaşı dökebileceğimiz bir mezarı olsun istiyoruz” diye konuştu. HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.