Dört yıldır oğlunu göremiyor

Hüsnü Ataman

Hüsnü Ataman

  • Beytüşşebap’ta yaşayan 70 yaşındaki Hüsnü Ataman, Bafra T Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen oğlunu dört yıldır göremiyor. 

 

Ağır insan haklarına maruz kalan tutsaklar, sürekli farklı cezaevlerine sevk edilerek aileleriyle görüşmeleri de zorlaştırılıyor. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan Harun Ataman, 2015'te çıkan bir çatışmanın ardından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Hakkında 14 yıl hapis cezası verilen Ataman, Ordu’ya, ardından Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. Ataman’ın 70 yaşındaki annesi Hüsnü Ataman, bin 144 kilometre uzaklıkta bulunan cezaevinde tutulan oğlunun görüşüne gidemediğini söyledi. 

Anne Ataman, bilinçli olarak çocuklarının uzak cezaevlerine sevk edildiğini belirterek, “Dört yıldır oğlumu görmedim. Nasıldır, hiç bilmiyorum. Samsun’a götürdüklerinden beridir görüşüne gitmedim. Ne ekonomik koşullarımız buna el veriyor ne de ben gidebiliyorum. Önce evini yaktılar, ardından tutukladılar. 8 yıldır cezaevinde. Bir insanın dört yıl boyunca çocuğunu görmemesi, çok zor bir şey. Ne ben onu gördüm ne de çocukları görebildi” dedi. 

Şırnak’tan Ordu’ya ayakları ve elleri bağlı şekilde götürdüklerini kaydeden Ataman, "Ordu’ya götürene kadar ona işkence ettiler. Mahkemeye getirdiklerinde de ayakları bağlı getirdiler. Bundan daha büyük işkence var mı? Bu zulme son versinler” şeklinde konuştu.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.