
Polis 'kaza' dedi
"Orada tutanak tutan resmi polisler ve doktorlara kardeşime ne olduğunu sorduğumda bana kaza dediler" diyen Yaman, şöyle devam ediyor: "Daha sonra kardeşimle konuştuğumda, kendisini 5 polisin feci şekilde darp ettiğini söyledi. Bana göz göre göre yalan söylediler. Orada yapılan muayene sonrasında kardeşimin sol gözünü kaybettiğini, kafasının ön tarafının çatladığını ve sırtı ile kollarının yandığı ortaya çıktı.”
Kardeşinin 5 Haziran günü beyin ameliyatı geçirdiğini söyleyen Yaman, “Şu anda plastik cerrahi bölümünde yatıyor” diye ekledi. Kardeşi Hakan Yaman’ın hiçbir olaya karışmadığını, işten eve döndüğünü anlatan Ali Haydar Yaman, “Ama tutun ki olaylara karışmış, bu onu kör etmek için bir bahane midir? Karakola götürürsün, öldüresiye dövmek de ne demek? Bu bir vahşet. Benim kardeşimin sol gözünü kim geri verecek?” diye tepki gösterdi.
ZEYNEP KURAY/ANF/İSTANBUL
10 günlük bilanço: 4 bin 785 yaralı
Tabipler Birliği'nin açıklamasına göre 6 Haziran akşamı itibariyle Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla yapılan eylemlerde 4 bin 785 kişi yaralandı; 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi ağır yaralı, 10 kişi gözünü kaybetti, 18 kişi kafa travması geçirdi.
Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla düzenlenen eylemler 11'inci günü geride bırakırken, Türk Tabipler Birliği(TBB) polis şiddetinin 10 günlük bilançosunu açıkladı. Açıklama 28 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında 13 ilde yaşanan polis şiddetinin sonuçlarını kapsıyor. Kamu hastanelerine, özel hastane ve tıp merkezleri ile çatışmaların yaşandığı alanlarda kurulan revirlere toplam 4 bin 785 yaralının başvurduğunun dile getirildiği bilançoda, yaralanmalar biber gazına bağlı yüzeyel yangı ve solunum sıkıntıları, yakından atılan biber gazı kapsülleri, plastik mermiler ve darba bağlı kas-iskelet sistemi yaralanmaları, kafa travmaları, göz yaralanmaları, plastik mermilerden kaynaklı görme kayıplarına varan göz problemleri ve karın içi organ yaralananları olarak sıralandı. Eylemlerde 6 Haziran saat 20.00 itibariyle; biri polis olmak üzere 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 48 kişinin ağır yaralandığı, 2’si Ankara’da, 1'i Eskişehir’de 3 kişinin durumunun kritik olduğu, 10 kişinin gözünü kaybettiği, 18 kişinin (ağır/kırıklı) kafa travmasına uğradığı, 1 kişinin dalağının alındığı duyuruldu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise önceki akşam yaptığı açıklamada, 915 kişinin hastanelere kaldırıldığını, 4'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu, 8 kişinin yoğun bakımda olduğunu savunmuştu.