Dünya Öcalan’a borçlu

Yurt Dışı Haberleri —

  • “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” küresel kampanyası için Atina’da konuşan Syrza Milletvekili Mina Kasimaki “Halkların sorunu yoktur, Türkiye’nin sorunu vardır” diyerek tecridin halkların ortak mücadelesi ile aşılacağını söyledi. 

Atina Kürt Demokratik Kürt Kültür Merkezi, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Atina’da panel düzenledi. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen panele, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yunanistan Temsilcisi İbrahim Müslim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo sürecinde evinde kaldığı Voula Damianakou’nun kızı ressam Eleni Vasilopulou, “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemleri kapsamında Atina’da 24 Mart 2006’da bedenini ateşe veren Elefteria Fortulaki’nin çocukları, Syrza Milletvekili Mina Kasimaki ile Yunanlılar, sosyalistler ve çok sayıda Kürt katıldı. 

Tecrit uluslararası bir sorundur

Panelin moderatörlüğünü yapan akademisyen Ariadni Antonaki, Kürt Halk Önderi Öcalan’a özgürlük için bir araya geldiklerini belirterek, İmralı Adası’nda yaşanan tecrit rejimini  değinerek, “Abdullah Öcalan bir halk önderidir ve 35 aydır haber alınamıyor. Dünya halklarının önderi olan Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, uluslararası bir sorun haline geldi” dedi. 

Öcalan, ezilenlerin mücadelesidir

Panelde bir sunum yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Yunanistan’ın uluslararası komplonun önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek: “İmralı’da 25 yılın toplam hikayesi, sadece Sayın Öcalan değil, fikirleri, düşüncesi ve ideolojisidir. Tecrit meselesinin kendisi, İmralı Ada Cezaevi’ne kapatılmanın kendisi, sadece Kürtlerin değil, Ortadoğu ve dünyadaki tüm ezilenlerin kapitalizme karşı mücadelesinin ta kendisidir.” 

İmralı’da hukuk askıya alınmıştır

İmralı’nın hukukun kara deliği olduğunu ifade eden Çiçek, “Biz avukatları hep şunu söyledik, İmralı’nın hukukla tek ilişkisi var, hukukun asıya alınmasıdır. Sayın Öcalan’a dönük tüm uygulamalar, Kürt özgürlük mücadelesinin tasfiyesine yöneliktir. O nedenle her anı bir işkencedir ve İmralı bir işkence sistemidir. Sayın Öcalan’a dönük uygulamalar neyse, Kürtlere biçilen kefen odur” dedi.

Şehit Elefteria’ya söz

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın 21’inci yüzyıl devriminin önderi olduğuna vurgu yapan Çiçek, “Sadece Kürtler değil, insanlık değerlerini eşit bir adil dünya özlemi duyanların, sınıfsız sömürüsüz bir dünya isteyenlerin, Sayın Öcalan’a yoldaşlık borcu var. Ayağa kalkmak için daha fazla beklemeyelim, êdî bes e, rabe, (Artık yeter, kalk). Elefteria’nın memleketinden şu sözü veriyoruz, bedeli ne olursa olsun, Sayın Öcalan kendi halkıyla mutlaka ama mutlaka kucaklaşacak. Sayın Öcalan bütün ezilen halklarla mutlaka bir gün buluşacak. Biz kazanacağız, faşizm, sömürgecilik, kapitalizme kaybedecek.”

Bir dünya gibiydi, bir yıldız

Ressam Eleni Vasilopulou, uluslararası komplo sürecinde kendilerine misafir olan Abdullah Öcalan’ı şu sözlerle anlattı: “Dile getirmekte zorlanıyorum, evimize geldiğinde bir dünya gibiydi, bir yıldız gibi evimize düştü. Bizlere Kürt Halk Önderi kapıyı açmanızı bekliyor denildiğinde, annemle şok olduk. Annem Öcalan’ı duyduğunda bir şey diyemedi. Hemen kapıyı açtık. Bir saat sonra iki kişi daha geldi. Bizler şaşırdık, birbirimizi arıyorduk. Bir yemek için acil bir şekilde hazırlıklara başladık ve kendilerine makarna yaptık. Sayın Öcalan, büyük bir devrimciydi ve bir şeyler yapmak için düşünüyorduk. Misafirimiz olduğu için kendimizi dünyanın en şanslı insanları olarak düşünüyorduk.”

Öcalan’ın paradigması dünya için en büyük şans

Uluslararası komploda Abdullah Öcalan’ın küresel güçlere karşı kazandığını dile getiren Eleni Vasilopulou, “Komploda Öcalan kazandı. Siyasi ve politik olarak büyük bir zafer elde etti. Bunu duruşuyla elde etti. Dönemin Yunan hükümeti Öcalan şansında Kürt halkına büyük bir ihanette bulundu. Ancak Öcalan’ın paradigması dünya için en büyük şans, kıymetini bilmeliyiz. Eğer Öcalan özgürleşirse, dünya çapında büyük bir devrim olacaktır. Bu insanlık için en büyük gelişme olacaktır. Dünya halklarının Öcalan’a özgürlük borcu var” şeklinde konuştu. 

Halklar değil Türkiye sorunlu

Panele katılan Syrza Milletvekili Mina Kasimaki, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük derinleştirilen tecrit ve mutlak iletişimsizlik haline tepki göstererek, halkların ortak mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Kasimaki, İstanbul’dan Atina’ya seyahati sırasında İmralı Adası üzerinden geçtiğini belirterek, şunları söyledi: “İmralı Adası’nı görünce, yüreğim dayanamadı. Türkiye’nin tecrit politikalarına karşı ortak mücadele etmek gerekiyor. Halkların sorunu yoktur, Türkiye’nin sorunu vardır. Halkların bu soruna karşı mücadele etmesi ve bu sorunu çözmesi gerekiyor ancak bu şekilde tecrit kırılır” dedi. MA/ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.