Düşman hazırlanıyor biz de hazırlanıyoruz

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan

  • PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Türk devletinin yeni işgal saldırısı için hazırlık yaptığını, buna psikolojik savaş propagandasının da eşlik ettiğini belirterek, "Biz de daha fazlası için hazırlanıyoruz" dedi. 

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Türk devletinin yeni işgal saldırısı için hazırlık yaptığını, buna psikolojik savaş propagandasının da eşlik ettiğini belirterek, ”Herhalde biz de yatmıyoruz. Biz de daha fazlası için hazırlanıyoruz. Hem de çok yönlü, çok güçlü, bize savaşı kazandıran etkenler üzerinde kendimizi en güçlü bir biçimde, her türlü saldırıyı kırmaya hazır hale getiriyoruz. Getirdik de” dedi.

Kalkan, Medya Haber televizyonunda yayınlanan özel bir programda gündemi değerlendirdi. Kalkan, uzun ve detayları değerlendirmelerinde, olası işgal saldırısı ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin hazırlığıyla ilgili de konuştu. Kalkan, değerlendirmelerinde o kısmın bir bölümü şöyle:

Sadece onlar hazırlık yapmıyor

“Savaş var. Kürt soykırımını geliştirebilmek için mevcut Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli diktatörlüğü yapmadığını bırakmıyor. Türkiye'nin her türlü imkanını seferber ediyor, sonuna kadar da edecek. Bunlar yok olana kadar saldıracaklar. Bu açık. Bunu biz biliyoruz, anlıyoruz. Fakat burada şunu da söylemek isterim; hazırlık yapan, sadece onlar değil. Hazırlık sadece onlara mahsus bir durum da değil.

Her türlü saldırıyı kırmaya

Herhalde biz de yatmıyoruz, uyumuyoruz. Durmuyoruz yerimizde, biz de hazırlık yapıyoruz. Biz de savaşan bir tarafız. Savaşın sonuçları da ortada. Yaşanan gerçekler göz önünde. Hiç kimsenin karartamayacağı şekilde. Daha fazlası için hazırlanıyoruz. Bize savaşı kazandıran etkenler üzerinde kendimizi en güçlü bir biçimde, her türlü saldırıyı kırmaya hazır hale getiriyoruz. Getirdik de. Öyle de söyleyebilirim. Merkezi Karargah Komutanımız, “Bizim de bir sürü verilerimiz var, hazırlıklarımız var. Eğer saldırılar daha ileri düzeye çıkarılırsa biz de direnişimizi daha çok yönlü kılarız” dedi. Bunlar birer gerçek.

Psikolojik savaşa itibar etmemeli

Bu bakımdan şunu ifade edebilirim; toplumumuz psikolojik savaşa çok itibar etmemeli. Yoğun bir psikolojik savaş var. Buna aldanmamak lazım. Dikkat etmemiz gerekiyor. Karşımızdaki düşman faşisttir. Sömürgeci, soykırımcıdır, Kürt düşmanıdır. Kürtlüğü yok etmek istiyor. İşte ifade ettiler; Irak'tan, Suriye'den 45 bin kilometre karelik yer almak istiyor. Mevcut devletlerin yüzde 60'ının topraklarından daha büyük bir alanı Irak'tan almak istiyor. Böyle bir güç var karşımızda. Saldırabilir, yeni saldırılar yapabilir.

Halkımız da hazırlıklı olsun

O halde ne söyleyebiliriz bunun karşısında? Direnmek, mücadele etmek için hazırlanalım. Halkımız hazırlansın, toplumumuz hazırlıklı olsun. Savaş halindeyiz, savaşarak kazanıyoruz. Bu savaş sürüyor, sürecek. O halde savaşan halk gerçekliğine ulaşmalıyız. Yaşamımızı savaş koşullarına daha uygun hale getirmeliyiz. Bir halk savaşı yürütüyoruz. Gençlik, kendisini bu savaşın bir parçası haline, savaşı yürüten güç haline getirmeli…” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.