Düsseldorf'ta işgale karşı direniş mesajı

Yurt Dışı Haberleri —

Düsseldorf'ta işgal saldırıları protesto edildi

Düsseldorf'ta işgal saldırıları protesto edildi

  • Kürdistanlılar ve dostları, Düsseldorf’ta bir araya gelerek Türk işgal saldırılarını ve soykırım politikalarını protesto etti. Ulusal birliğin bir an önce sağlanması gerektiğine vurgu yapılan eylemde, işgalcilere karşı direniş mesajı verildi.

 

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Defend Kürdistan öncülüğünde bir araya gelen binler Türk işgal saldırıları ve soykırım saldırılarını kınadı, direniş mesajı verdi.

Merkezi tren istasyonu önünde toplanan binlerce genç, kadın, çocuk, yaşlı Kürdistanlı ve dostları, sloganlarla Leugplatz'a doğru yürüyüşe geçti. eyleme çok sayıda Alman siyasi parti ve sendika da katıldı.

Buluşma noktasında konuşan Sol Parti Milletvekili Andre Hunko, Güney Kürdistan’a giden barış delegasyonunun engellenmesine tepki gösterdi. Hunko konuşmasında Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile dayanışmalarının süreceğini dile getirdi.

foto: DENİZ BABİR/Düsseldorf

Güney de benzer akıbeti yaşar

Defend Kurdistan üyesi gazeteci Martin Dozer de Rojava’da Türk devletinin DAİŞ çeteleri ile birlikte Kürtlere saldırdığını hatırlatarak,  önlem alınmaması halinde benzeri bir durumun Güney Kürdistan’da da yaşanabileceği uyarısını yaptı. 

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde ise KON-MED eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt: “Gerilla ve halkımıza karşı başlatılan imha saldırılarına karşı her gün alanlarda olacağız. Kürtler eski Kürtler değildir, bunu herkes böyle bilmelidir. 15 Ağustos ruhuyla işgal ve saldırıları kıracağız” diye belirtti.

foto: MUHAMMED KAYA/Düsseldorf

Dicle: Oyunlara alet olunmamalı

Kürt siyasetçi Hatip Dicle ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Lozan anlaşmasının yüzüncü yılına girerken Kürt tasfiyesini tamamlamak istiyorlar. Durum bu kadar ciddidir. Nasıl Kobanê direnişi herkese umut olmuşsa gerilla direnişi de Kürtlere umut olacaktır. Türk devleti bu gerçeği gördüğü için Kürtler arası savaş çıkartma senaryosunu devreye soktu. KDP hiçbir şekilde bu oyunlara alet olmamalı. Ulusal ruhla hareket etmelidir.”

foto: NİZAM BARAN/Düsseldorf

Halk, partisinin arkasında

Sol Parti milletvekili Cansu Özdemir ise “Bu yürüyüş bize bir kez daha gösterdi ki bu halk partisinin ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın arkasındadır. Sol Parti olarak PKK yasağının kalkması için mücadeleye etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sol Parti’den Mizgin Çiftçi de ”Erdoğan, Güney Kürdistan’da PKK'ye karşı savaştıklarını söylüyor. Soruyorum, DAİŞ’e karşı savaşanlar mı terörist, yoksa onlara destek verenler mi? Ortada tek bir terörist var; o da Recep Tayyip Erdoğan! Alman CDU partisi Erdoğan’a silah satmaya devam ederse bu suçun ortağı olacaktır" dedi.

foto: OSMAN OĞUZ/Düsseldorf

Almanya politikası eleştirildi

TJK-E’den Ayten Kaplan: “Bugün burada bir kez daha ‘bu kirli savaşı istemiyoruz’ dedik. Bize terörist gözüyle bakanlar şunu bilsin ki terörist biz değil, Erdoğan’dır.”

Avrupa Demokratik Güç Birliği'inden Süleyman Gürcan:  "Türkiye’de faşist diktatörlük var. Bu faşist diktatörlüğün mayası Kürtlere saldırıdır, emekçiye, Aleviye, Ermeniye saldırıdır. Hakkını arayan herkese saldırıyor.”

HDP Almanya Eş Temsilcisi Leyla İmret ise Almanya’nın Kürt politikasını eleştirdi ve “Politikanızı değiştirin” dedi. Türk işgal saldırılarına da değinen İmret “Türk devleti şimdi de Kürdü Kürde kırdırmaya çalışıyor. Bu utanca alet olmayalım. Kazanımlarımızı korumanın tek yolu, Kürt halkının birliğidir" dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.