Düzelir diye sesimi çıkarmadım!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Eşi tarafından katledilmek istenen Besna Ceylan, “28 yıldır sürekli şiddete maruz kalıyordum ama bir gün düzelir diye sesimi çıkarmadım. Artık sessiz kalmayacağım. Ben yandım başka kimseler yanmasın” dedi.

Şirnex’in Gündoğdu Mahallesi’inde eşi Temer Ceylan tarafından işkence ile katledilmeye çalışılan Besna Ceylan, dün tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Bu evi sana zindan ederim

30 Ağustos’ta evli olduğu Temer Ceylan’ın kaynar su ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu vücudunda yanıklar oluşan Besna Ceylan, yaşadıklarını Jinnews muhabiri Rojda Aydın’a anlattı.

Olay gününü anlatan Besna Ceylan, vefat eden amcasının taziye dönüşünde, 6 kez eşi için çay demlediğini belirterek; “Eşim içmedi. Daha sonra kızım babasına çay götürdü. İçmedi, tartışma oldu aralarında” dedi. Daha sonra olayların büyüdüğünü dile getiren Ceylan şunları kaydetti: “Kızıma vurdu, tabak fırlattı. En son eline çatal aldı, durmadım, karşı çıktım. Neden böyle yaptığını sordum, ‘Bu evi sana zindan ederim’ dedi. Kızım odaya kapanmıştı. Bende odanın kapısını tutuyordum. Sırtım dönüktü. Kaynar çaydalığı komple sırtıma döktü. Olay akşam 21.00’de oldu ve sonraki gün 12.00’ye kadar hastaneye götürmediler. Eşimin ailesi olaya göz yumdu. Ailemi arayıp yardım istedim, hastaneye götürdüler. Vücudumun birçok yeri şu an yanmış durumda.”

Kafa kırılmasından bıçaklı saldırıya…

28 yıldır Temer Ceylan’ın şiddet ve işkencesi altında yaşadığını  aktaran Besna, kafa kırılmasından, bıçaklı saldırıya kadar birçok şiddet türüne maruz kaldığını anlattı.

Temer Ceylan’dan şikayetçi olduğunu söyleyen Besna, “Başka kadınlar şiddet görmesin ve yanmasın” diye sonuna kadar davasının sürdürücüsü olacağını belirtti.

Artık sessiz kalmayacağım

Gördüğü şiddetten dolayı krizler geçirdiğini aktaran Besna, insan hakları ve kadın kurumlarına seslendi: “Erkekler, şiddet ve katliamlarla kadınları yok etmek istiyor. 28 yıldır sürekli şiddete maruz kalıyordum ama bir gün düzelir diye sesimi çıkarmadım. Artık sessiz kalmayacağım. Ben yandım başka kimseler yanmasın.”

Şiddete uğrayan kadınların sessiz kalmamasını isteyen Besna, kadın kurumlarının kendisine sahip çıkmasını istedi.

“Ben ölmedim ve sonuna kadar mücadele edeceğim” diyen Besna Ceylan, şikayetçi olmasına rağmen devletin bir şey yapmayacağını belirterek, “kadınlardan yardım istiyorum. Adaletin sağlanmasını istiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.