Efrîn ile Azzaz kenti çevresinde bir süre önce Türk devleti destekli El Kaide'ye bağlı çetelerin saldırıları üzerine başlayan çatışmalar devam ediyor. YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, 24 Ekim'de Efrîn ile Azzaz kenti arasında bulunan Meerîn Köyü çevresinde YPG birlikleri ile Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı çeteler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucunda 4 çete üyesi öldürülürken, bir adet 14,5'lik havan ve bir araç içindekiler ile birlikte imha edildi.

Azzaz kentinde de çetelere takviye amacıyla gelen bir araç YPG güçleri tarafından pusuya düşürüldü. Eylemde 2 çete elemanı öldürüldü.

Til Koçer'de şiddetli çatışma

YPG güçlerinin IŞİD'e bağlı çetelere yönelik operasyon gerçekleştirdiği Til Koçer’de çatışmalar dün de devam etti. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Til Koçer çevresinde saat 01.00’de başlayan şiddetli çatışmalar dün sabah saatlerine kadar devam etti. Gün içerisinde yer yer devam eden çatışmaların sonuçları öğrenilemedi.

Çete lideri öldürüldü

El Nusra Cephesi'nin çete lideri ise bombalı bir saldırıda öldürüldü. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi'nin Şeriat Heyetinde yer alan Rakan Ruşdi El Zobei isimli çete lideri ile yanında bulunan 2 kişi Hesekê'nin güneyinde yer alan Sifeya Köyü'nde bir bombanın patlaması sonucu öldü. Patlamada 3 kişinin de yaralandığı bildirilirken, ölenlerden birinin yabancı kökenli olduğu iddia edildi. Olayın, Ehmed Debaş El Zobei adlı kişinin evinde el yapımı bir bombanın patlaması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.   

Saldırı girişimi önlendi

Hesekê'de ise sivillere yönelik bombalı saldırı girişimi Rojava asayiş güçleri tarafından önlendi. Salihiyê Mahallesi sakinlerinin, yol kenarına bomba yerleştirildiği ihbarı üzerine harekete geçen asayiş ekipleri bombanın yerini tespit etti. Asayiş ekiplerin çabaları sonucu bomba etkisiz hale getirildi.

ANHA/EFRÎN