Efrîn’de iki çocuk annesi kaçırıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devleti işgal ettiği Efrîn’de işlediği savaş suçlarına bir yenisin ekleyerek 28 yaşandaki iki çocuk annesi Feride Mistefa’yı kaçırdı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre eylül ayının başından bu yana Efrîn’de 10 kişi Türk devletinin “Siyasi Güvenlik” adıyla kurduğu suç şebesi tarafından kaçırıldı. İnsan hakları örgütlerinin henüz herhangi bir açıklama yapmadığı kaçırılma olaylarına bir yenisi eklendi.

2018’den bu yana Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’de tutuklu eşi Mihemmed Ebdulqadir Sîdo görmeye giden 28 yaşınındaki iki çocuk annesi Feride Mistefa, Türk devletinin “Siyasi Güvenlik” adıyla kurduğu suç şebekesi tarafından Mabata ilçesine bağlı Kurka köyünde kaçırıldı.
Mistefa’nın tutuklu olan eşini ziyarete gittiği sırada kaçırıldığı bildirildi.

Kaçırılan kadının eşi Mihemmed Ebdulqadir Sîdo, 1 Eylül’de Efrîn girişindeki kontrol noktasında kaçırılmıştı. Feride Mistefa’nın nereye götürüldüğü ve akıbeti bilinmiyor.

Bir ayda 100’ü kişi kaçırıldı

Mart 2018’den bu yana Türk işgali altında olan Efrîn’de bir terör ve çete rejimi oluşturuldu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.
Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdı. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu belirtildi.
Örgüt, Türk devleti ve çetelerinin kaçırdıkları kişiler için fidye istediğini ve amacın yerli halkı göçerterek demografik değişimi tamamlamak olduğunu kaydediyor.

ANF / EFRÎN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.