Efrînli kadınları katleden Türk devleti devrimin öncü kadınlarına mesaj veriyor

Kadın Haberleri —

Remziye Mihemed

Remziye Mihemed

  • İşgalci Türk devletinin Efrîn’de katlettiği kadınlar aracılığıyla Rojava Devrimi’nin öcüncü kadınlarına mesaj verdiğini belirten Kongreya Star Sözcüsü Remziye Mihemed, “Bize istedikleri kadar şiddet uygulansınlar, toplumumuzun devrimi tanıma gibi bir gerçekliği var ve bu devrim toplumu işgalden kurtaracak” dedi.

SÎMA BIROKÊ / ANHA

Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de kaçırılarak MİT’in denetiminde bulunan cezaevinde işkenceyle katledilen insanların sayısı artıyor. En son hamile olan 32 yaşındaki Nemet Behcet Şêxo’nun işkence ile katledilmesi Efrîn’de yaşanılan vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Kongreya Star Sözcüsü Remziye Mihemed, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’nin işgal edilmesinden bu yana özellikle kadınlara yönelik insanlık dışı saldırıların artarak devam ettiğini belirtti.

Bu en ağır şiddettir

Türk devleti ve çetelerinin işgal ettikleri bölgelerdeki hapishanelerden kurtulan kişilerin psikolojilerinin bozulduğuna ve çeşitli hastalıklara yakalandığına işaret eden Remziye Mihemed, “Bu suç, Türk devletinin yaptığı vahşetin en üst düzeyidir. 6 aylık hamile bir kadın vahşice katledilirken, Türk devleti islam adına çağrılarda bulunuyor ama bir yandan da halka akıl almaz bir zulüm uyguluyor. Bu işgal altında bulunan Efrîn’de toplumumuza karşı yapılan en ağır şiddettir” diye konuştu. 

Rojava Devrimi’nin öncü kadınlarına mesaj veriliyor

Türk devletinin Efrînli kadınlara uyguladığı vahşet aracılığıyla Rojava Devrimi’nin öncü kadınlarına mesaj verilmek istendiğini kaydeden Remziye Mihemed, “Kadınlara ‘ne zaman baş kaldırırsanız, size boyun eğdirip size yok edebiliriz’ mesajını vermek istiyorlar.” Türk devleti ve çeteleri her gün Efrîn ve çevre bölgelerinde savaş suç işliyor diyen Mihemed, “Bize istedikleri kadar şiddet uygulansınlar, toplumumuzun devrimi tanıma gibi bir gerçekliği var ve bu devrim toplumu işgalden kurtaracak” dedi.

Kadınlar örgütleri etrafında birleşiyor

Remziye Mihemed, Kuzey-Doğu Suriye'nin tüm bölgelerinde olduğu gibi kadınların işgal altındaki topraklarda da kurulan Demokratik Özerklik sistemini tanıdığını belirterek, kadınların kendi örgütleri etrafında birleştiğini ifade etti.

Türk devletinin yapıtlarını kabul etmeyeceğiz

Nemet Behcet Şêxo’nun katledilmesini kınayan Remziye Mihemed, insan hakları örgütlerine ve uluslararası kurumlara kadın şiddetine karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu. Mihemed, “Bu tür olaylara karşı gözlerini açsınlar ve Türk devletinin işgalciliğine artık dur desinler. İşgalci Türk devletinin yaptıklarını artık kabul etmeyeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.