Ekim Ayı Şehitleri anılıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürdistan Özgür Kadın Hareketi’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan, duruşları ve mücadeleleriyle bir döneme damgasını vuran Gülnaz Karataş, Gurbetelli Ersöz ve Andrea Wolf şahsında tüm Ekim Ayı Şehitleri için Avrupa’nın birçok şehrinde anma etkinlikleri düzenleniyor.

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi’nin öncü kadınlarının en fazla şehit düştüğü ekim ayında yapılan anmalar sürüyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinde düzenelen anmalarda şehit Berîtan (Gülnaz Karataş), Zeynep (Gurbetelli Ersöz) ve Ronahî (Andrea Wolf) şahsında tüm Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Kürtler şehitleri sayesinde tanınıyor

Almanya’nın Freiburg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma, Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarda, “Kürt Özgürlük Hareketi, bir şehitler hareketidir” denildi.

“Ekim ayı, Bêrîtanlar ve Ronahîler olmak üzere yüzlerce şehadetin yaşandığı bir aydır” vurgusu yapılan konuşmalarda, “Bugün tüm dünyada Kürtler konuşuluyorsa bu şehitlerimizin sayesindedir” denildi. Anma, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

Kiel’de şehit Andok ve Ekim Şehitleri anıldı

Almanya'nın Kiel kentinde Defend Kurdistan’ın organizesiyle 16 Ekim 2019'da Serêkaniyê direnişinde şehit düşen Alman devrimci Konstantin Gedig (Andok Cotkar) ve Ekim Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi. Anmaya Defend Kurdistan Kiel, Kurdistan Solidaritätskomitte, Rojava Solidaritätskomitte aus Flensburg, Kiel Kürt Toplumu , Antifa Kiel Koordinasyonu, Die Linke ile onlarca Kürt ve Alman dostları katıldı.

Şehitler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Ekim ayının Kürt halkı için  önemi ve şehit Andok'un mücadelesi hakkında bilgiler paylaşıldı.

‘Şehitler başarının garantisidir’

Almanya’nın Bremen kentinde Ekim Ayı Şehitleri gerçekleştirilen gerçekleştirilen bir etkinlik ile anıldı.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmada, Ekim Şehitleri’nin Kürt Özgürlük Mücadele tarihinde başarının garantisi olduğu belirtildi. 

“Dün Bêrîtan’ın duruşu ihanet çizgisini nasıl yok ettiyse bugün Mamreşo ve Werxelê şehitlerinin de kölelik ve ihanet çizgisini yok edip özgürlüğü yaratıyor” tespit yapıldı.

Şehitlerimizin mücadelesinin takipçisi olacağız

Fransa’nın Rennes kentinde Ekim Şehitleri için yapılan anma etkinliğinde Senar Zagros, Çekdar Rêdûr da anıldı.

Amara Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada, şehitlerin, savaşın en zor koşullarında kendilerini yeniden var eden, yaşamları, mücadeleleri, şehadetleri ve yarattıkları değerlerle parti gerçeğinde yaşadığı belirtildi.
Anmada konuşan şehit anneleri de şehitlerin mücadelesinin takipçileri olduklarını ve anılarına bağlı kalacaklarını ifade etti.

Şehit Bêrîtanlar, Arînler, Ronahîler ve daha binlerce şehidin şahsında kadın savaşçıların ihanete, gericiliğe, egemen sisteme ve imha siyasetine karşı başkaldırılarının, bugün Kürt kadınları ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni bütün dünya halklarının ve kadınlarının öncüsü durumuna taşıdığı belirtildi. Anma "Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.