Eléonore Londra’ya geliyor

Haberleri —

Anadolu ezgilerini oldukça başarılı seslendiren Fransız şarkıcı Eléonore Fourniau 5 Mayıs tarihinde Tottenham’da bulunan Balabam’da sahne alacak.

2010 yılında Türkiye’ye tek bir sırt çantası ile seyahat eden ve bu coğrafyanın kültürel çeşitliliğine hayran kalan sanatçı, 6 yıldan fazla bir süre boyunca kendini Kürtçe ve Türkçe müziğinin yanı sıra bu dilleri de öğrenmeye adadı. Kürtçe’nin birçok lehçesinde ve farklı yörelerden eserler seslendiren ve Kürtçe müziği yorumlamasının kalitesiyle uluslararası üne sahip olan sanatçı, ayrıca diğer Anadolu dillerinde de (Türkçe, Lazca, Ermenice vb.) şarkı söylüyor.

Sanatçı Alevilerin kutsal enstrümanı üç telli saz ve Anadolu dağlarını ya da Mezopotamya ovalarının yankısını hissettiren Batı’ya özgü bir enstrüman olan hurdy-gurdy çalmakta.

Konser kapsamında sanatçı Eléonore Fourniau ile şarkıcılar Noémie Nael ve Luna Silva’nın üyesi olduğu Fransız trio grubu Samaïa sahne alacak. Çokseslilik üzerinden müzikal yolculuğuna devam eden Fransız trio grubu Samaïa, ismini üç kadının tek beden olarak döndüğü Gürcü geleneksel dansından alıyor. Eleonore, müzik kariyerini Türkçe ve Kürtçe dillerinde sürdürürken, Noémie ve Luna ise şarkıcı ve söz yazarı. Birlikte, seslerini geleneksel şarkılara dayanan kreasyonlarla birleştiriyorlar. İsveççe, Türkçe, Kürtçe, Gürcüce, İspanyolca vb ilgi çekici bir dil meclisi ile Samaia’nın sesi ve rengi doğdu.

Samaïa grubu ayrıca 3 Mayıs tarihinde SOAS Üniversitesinde konser serileri kapsamında sahne alacak.

 

SUNA ALAN/LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.