ELN masaya oturmak istiyor

Dünya Haberleri —

ELN

ELN

  • Kolombiya'daki gerilla hareketi Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), solcu Gustavo Petro liderliğindeki yeni hükümetle barışın sağlanması için görüşmeye hazır olduğunu duyurdu.

Açıklamayı gerçek ismi Eliecer Herlinto Chamorro olan ELN lideri Antonio Garcia yaptı. Garcia açıklamasında, seçim sonuçlarının ülkeye barış getirmesi için yeni kurulacak hükümetle masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi. 

Daha adil bir ülke talebi

Devletle daha önce yapılan barış görüşmelerini hatırlatan Garcia, "5 farklı hükümetle sırasıyla görüşmeler yaptık ve burada Kolombiya'yı daha adil, daha eşitlikçi ve daha demokratik bir ülke yapma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Ülkenin yeni lideri eski gerilla

Eski bir gerilla olan solcu Gustavo Petro'nun cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasından sonra 21 Haziran'da açıklama yapan ELN, "Örgüt Şubat 2017'de, Ekvador'un başkenti Kito'da başlayan barış sürecini devam ettirme eğilimini sürdürüyor" diyerek, barış görüşmelerine açık olduğunu göstermişti. Petro da seçim kampanyası sürecinde ELN ile daha önce başlayan ancak başarısız olan müzakerelerin nihayete ulaşması için çaba harcayacağını söylemişti.

BOGOTA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.