Emekçi ve direnişçilerin sesi: Kadın İşçi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadınların emeklerini, direnişlerini görünür kılıp, kamuoyuna duyurmak için yola çıkan ‘Kadın İşçi’ gazetesi, kadın işçilerin yaşantılarını, örgütlenme biçimlerini, eylemlerini, direnişlerini, günlük yaşam deneyimlerini ve tarihlerini görünür kılarak, bunları feminist politikaların gündemine taşıyor.

HABER MERKEZİ

Kadınların çalışma yaşamındaki emek ve birikimlerin görünür kılınması amacıyla 17 Kasım 2020 tarihinde yayın hayatına başlayan ‘Kadın İşçi’ internet gazetesi, farklı alanlarda çalışan bir grup feminist kadının ortak emeği.

Covid-19 pandemisi koşullarında ev ve işyerlerindeki emek sömürüsü, şiddet, mobbing, cinsel taciz başta olmak üzere her türlü baskı ve sömürünün arttığı bir dönemde bir araya gelerek örgütlenen kadınlar, “Her yerde her türlü emek hallerimiz için” sloganıyla yola çıktı.

Sosyal medya ve internet platformlarından yayın yapan gazete, kadın emeğine sahip çıkıp, kadın işçilerin yaşantılarını, örgütlenme biçimlerini, eylemlerini, direnişlerini, günlük yaşam deneyimlerini ve tarihlerini görünür kılarak, bunları feminist politikaları gündemine taşıyor.

Gazetede sendikalı, akademisyen, kadın hareketi içerisinde bulunan ve farklı sektörlerde çalışan kadınlar ile ev emekçisi kadınların bulunduğunu aktaran kuruculardan Serap Güre, Mezoptamya Ajansı’na verdiği mülakatta, ücretli ya da ücretsiz emeğin sesini örgütlü bir biçimde çoğaltabilmek ve ‘örgütlü mücadeleyi nasıl yükseltebiliriz’ sorusuna odak oluşturmak istediklerini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.