Emine’nin katiline müebbet hapis istemi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’in Bîsmîl ilçesinde kendisiyle evlenmeye zorladığı Emine Karakaş’ı katleden Aslan Karakaş’a ve ablasına müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Amed’in (Diyarbakır) Bîsmîl ilçesinde 34 yaşındaki Aslan Karakaş kendisiyle evlenmeye zorladığı 16 yaşındaki Emine Karakaş’ı ateşli silahla yaraladı. Emine, 138 gün yaşam mücadelesi ardından hayatını kaybetti. 4 Şubat’ta meydana gelen olaydan 7 ay sonra katil Aslan Karakaş karakola teslim oldu. 

Abla Münevver Karakaş da müebbetle yargılanacak

Soruşturması tamamlanan olaya ilişkin dava avukatlarının yaptığı bilgilendirmede fail Aslan Karakaş ve olay esnasında taranan arabanın önünü keserek faile yardım ettiği tespit edilen abla Münevver Karakaş, “tasarlayarak çocuk öldürme” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak. 

Emine’ye üç kurşun isabet etmiş

Hazırlanan iddianamede taranan araca 25 el ateş edildiği bunlardan üçünün ise Emine Karakaş’a isabet ettiği tespit edildi. Araçta Emine Karakaş dışında yaralanan üç kişi için faile 13 ila 20 yıl arası hapis cezası istendi. Yine failin evinde bulundurduğu keleş tarzı silah için de 5 ila 8 yıl arası bir ceza istendiği öğrenildi.
 
Anne tehditlerden dolayı göç etti

Kızının ölümünden sonra defalarca destek çağrısında bulunan Nurcan Karakaş, geçtiğimiz Haziran ayında fail ve yakınlarının ölüm tehditleri sonrası köyünden göç etmek zorunda kalmıştı. 
Failin, “Seni de öldürüp öyle teslim olacağım” tehditleri nedeniyle köyünden göç eden Nurcan Karakaş, “Fail en ağır şekilde cezalandırılsın. Benim kızım daha küçücüktü onu katlettiler. Cezası neyse çeksin. Bir anne olarak sadece adalet istiyorum. Bir kızım gitti diğerlerine bir şey olmasın diye evimi bırakmak zorunda kalıyorum” sözleriyle yaşananlara tepki göstermişti.

İlk duruşma 15 Kasım’da

Faillerin müebbet hapis cezası ile yargılanacağı davanın ilk duruşması 15 Kasım günü Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

NÛJINHA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.