
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında, Suriye’nin en büyük petrol sahalarından biri olan El Umer'i kontrol altına aldığını açıkladı.
Dêra Zor’u DAİŞ’ten kurtarmak için 9 Eylül’de başlattığı Cizîr Fırtınası Hamlesi tüm hızıyla devam ederken QSD, Suriye’nin en büyük petrol yatağı olan El Umer'i kontrol altına aldı.
Cizîr Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa El Abdullah, Dêra Zor’e bağlı Meyadin’in doğusunda yer alan El Umer Petrol Sahası’nın kontrol altına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Güçlerimiz yenilen çetelerin özgürleştirilen bölgelerde olası saldırılarına karşı dün sabah saatlerinde çetelerin El Umer petrol yatağındaki noktalarına operasyon düzenlemiştir. Sonuç olarak petrol sahası çetelerden temizlenmiş ve çeteler petrol yatağı herhangi bir zarar görmeden alandan çıkarılmıştır. Güçlerimiz sahanın karşısındaki Mesakin mahallesinden çeteleri çıkarmak için operasyonlarını sürdürmektedir” dedi.
Savaşın başlamasından önce Suriye’deki petrol üretiminin yüzde 25’ini karşılayan El Umar Petrol Sahası, 2014 yılının ortalarında DAİŞ tarafından ele geçirilmişti.
DÊRA ZOR