ENKS’e ihbar etti, KDP tutukladı

  • Başûr Kurdistan’ından Dêrik’deki evine dönen Rojavalı Nayif Eli Hesen, KDP Asayişi tarafından saatlerce sorgulandıktan sonra tutuklandı. Bir oğlu YPG saflarında şehit düşen babanın diğer bir çocuğu da Ronahi TV’de sunuculuk yapıyor.

 

Rojava’nın Dêrik kentinde yaşayan Nayif Eli Hesen Başur Kurdistan’ına yaptığı ziyaret ardından resmi olarak giriş yaptığı Peşxabur sınır kapısında KDP Asayişi tarafından tutuklandı. Asayiş, Hesen’i Federal Kürdistan Bölgesi’nin resmi olarak ilişki içinde olduğu Rojava Özerk Yönetimini desteklemeyi suç saydı.

Ronahi TV’in izleyicilerine duyurduğu haberde YPG’li şehit babası Nayif Eli Hesen’in 1 Nisan’da resmi olarak giriş yaptığı Peşxabur sınır kapısından ziyaret süresi dolmadan çıkış yapacağı esnada KDP Asayişi tarafından alıkondu.

Tutuklanma hakkında açıklama yapan Hesen’in ailesi şöyle dedi: “Dêrik’e dönmek için Peşxabur sınır kapısına gitti. Sınır kapısına ulaştığında KDP Asayişi kendisini durduruyor ve birkaç saat sorguluyor. Ardından da tutuklayarak Rojava Kurdistan’ına dönüşünü engellediler.’’

ENKS ihbar etti

Ailenin edindiği bilgilere göre tutuklama ENKS’nin bir üyesinin Dihok Asayişine yazdığı bir rapor ile Nayif Eli Hesen’in Özerk yönetimini desteklediğini söylemesi ile gerçekleşiyor. Efrîn’de Türkiye ve ona bağlı çetelerin Özerk Yönetim üyelerine uyguladığı muamele Başûr Kurdistan’ında KDP Asayişi tarafından hayata geçirilmeye devam ediyor.

Şu ana kadar Hesen hakkında sağlıklı bir bilgiye ulaşılamadı.  QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.