
Türkiye'deki sosyalist ve devrimci örgütlerin oluşturduğu Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) kuruluşunu Kobanê direnişi içerisinde ilan etti. BÖG adına açıklamayı sözcüleri olan İlyas Hekimoğlu yaptı.
Kobanê direnişinin 21. yüzyılın Paris Komünü olduğunu belirten Hekimoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Özgürlük ve demokrasiden yana bir yaşam hedefleyen ve bunu direnişiyle hayata geçiren Rojava modeli, Ortadoğu ve dünya halklarına enternasyonal bir yaşam sunuyor."
Türkiyeli devrimcilerin BÖG çatısıyla tarihsel rolünü oynamak için Kobanê'de olduklarını dile getiren Hekimoğlu, açıklamasını şu çağrıyla bitirdi: "Dün İspanya'daki enternasyonal ruhu bugün Kobanê'de yaşatmaya gelmiştir. Başta Türkiyeli devrimciler olmak üzere tüm dünya komünistlerini Kobanê'de umudu büyütmeye, enternasyonal cepheye bekliyoruz."
ANF/KOBANÊ