Erdoğan'ın memuru olmayın!

  •  Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde DTK ve DBP Eşbaşkanlarının da katılımıyla binlerce kişi, Türk devletinin, KDP'nin desteğiyle sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan sınırındaki Habur Sınır Kapısı’na yürüdü. 
  •  DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, KDP'ye seslendi: "Kürtlerin onurunu koruyamıyorsunuz. Aile çıkarlarınızı her şeyden önde tutuyorsunuz. Yol yakınken yanlıştan dönün, AKP’nin memuru olmaktan vazgeçin."

Silopi’de sınır hattına kitlesel yürüyüşte Barzani Ailesi'ne seslenen Barış Anneleri, “Utanmıyor musun?” diye sordu. 

Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir araya gelen binlerce kişi, Habur Sınır Kapısı’na doğru yürüyüş düzenledi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Remziye Tosun, Ayşe Sürücü ve Sıddık Taş, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP ve DBP yöneticileri ile Mardin, Siirt, Batman ve Amed'den gelen binlerce kişi, Şırnak'ın Silopi ilçesinin Tilqebîn Beldesi’nde bir araya geldi. 

Türk askerlerin engellemelerine rağmen binlerce kişi, “Li hember ixanet û dagirkeriyê, emê xaka pîroz biparêzin, bijî berxwedana rumetê” pankartıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, KDP’nin AKP ile ortaklığına tepki gösteren binler, “Bimre îxanet” ve “Bijî berxwedana Zapê” sloganları attı. Yürüyüşün ardından konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Emine Özek, “Barzani Kürtlerden ne istiyor, ne zamana kadar zalimlere destek verecek? Biz birlik istiyoruz, onlar savaşı dayatıyor. Saldırdıkları çocuklarımız niye dağlarda? Bunun cevabını verin ve ihanetten vazgeçin. Ey Mesûd Barzani utanmıyor musun? Artık yeter, Kürt halkının yanında dur” dedi. 

KDP'nin duruşu Kürdistani değil

DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, 14 Nisan’da başlatılan ama zeminini yüzyıllık Kürtlere düşmanlık politikasından alan savaşa karşı duracaklarını belirterek, "KDP’nin duruşu, Kürdistani değil. Güney Kürdistan halkı bin bir emekle oluşturduğu statüsüne sonuna kadar sahip çıkmalıdır” dedi. 

KDP ve Güney halkı Kuzey'in sesini duymalı

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise “Kuzey Kürdistan adına açıklama yapıyoruz. KDP ve Güney Kürdistan halkı da sesimizi duymalı” diyerek sözlerine başladı. Öztürk, şunları söyledi: “Egemen güçlerin eliyle Kürdistan dört parçaya bölündü, ancak Kürdistan tek parçadır. Uzun zamandır AKP-MHP faşist iktidarının Kürt düşmanı politikaları derinleştiriliyor. KDP’nin yardımı, Federe Kürdistan Hükümeti'nin desteğiyle Kürdistan’ı işgal ediyor. Bunu kabul etmeyeceğiz.

Erdoğan'ın memuru gibi esas duruştasınız

Kürt halkını temsil ettiğinizi söylüyorsunuz, ancak Erdoğan’ın yanında bir memur gibi esas duruştasınız. AKP-MHP’nin memuru haline geldiniz. Kürtleri temsil etmiyorsunuz, Kürtlerin onurunu koruyamıyorsunuz. Aile çıkarlarınızı her şeyden önde tutuyorsunuz. Güney Kürdistan’ın statüsü, Barzani Ailesi'nin statüsü değildir; Kürt halkının, Kürdistan’ın statüsüdür. Türk hükümetinin Kürtlerin yok edilmesi üzerine ant içtiğini Efrîn’de, Girê Spî’de de gördük. Şimdi yapılanın adı da operasyon değil, işgaldir. Kürtler kabul etmeyecek.” 

Bakur’da zulüm uygulayan, Başûr’a dost olmaz

DTK Eşbaşkanı, son olarak KDP'ye şöyle seslendi: “Henüz geç değil, yol yakınken yanlıştan dönün. AKP’nin memuru olmaktan vazgeçin. Yoksa tarihin kara sayfalarında kalacaksınız. Kuzey, Rojava, Rojhilat, Başûr halkı sessiz kalmayacaktır. Erdoğan size dost olmaz. Bakur’da zulüm uygulayan, Başûr’a dost olmaz.”  MA/ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.