Erdoğan’dan kadınlara tehdit

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kabine toplantısı ardından yaptığı konuşmada kadınları hedef alan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nden söz eden kadın hakları savuncularını, AKP’li kadınlarla tehdit etti. 

Dün kabine toplantısı ardından açıklama yapan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul sözleşmesini savunan kadınları ve kadın hakları savuncularına saldırdı.

Açıklamalarında savaş tezkeresine karşı çıkanları hedef alan  Erdoğan’ın kadınları şu sözlerle hedef aldı: “Eyyy kadın STK’lar, siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizin örgütünüze ait bir bayana, bir kadına küfredilirse, hakaret edilirse o zaman mı ayağa kalkacaksınız? Bir şehidimizin bacısına küfredildiği, hakaret edildiği zaman niçin sokaklara dökülmüyorsunuz, yollara çıkmıyorsunuz?”

Kadınları karşı karşıya getirmeye çalışıyor

Konuşmasında, “Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi diye başlayan bir cümle kurarsa onlara en başta, en çok kadınlarımız tepki göstermelidir” diyen Erdoğan bir yandan kadınları karşı karşıya getirmeye amaçlarken, öte yandan da polis ve askerlerin hedefi yaparak kadın hakları savuncularını tehdit etti.

Erdoğan, iktidarı hedefleyenmuhalefete küstah dedi

Erdoğan, kadınları hedef aldığı konuşmasının bir bölümünde, “Ülkeye herhangi bir eser ve hizmet kazandırmamış olanların kendi akıllarında iktidar hevesine kapılmakla bile ne derece nobran, ne derece küstah, ne derece terbiyesiz hale gelebildiklerini hep birlikte takip ediyoruz” diyerek, iktidarı hedefleyen muhalefet parti ve kesimlere, nobranlık, küstahlık ve terbiyesizlikle suçladı. 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.