Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rojava’da Kürtleri hedef alan yeni bir işgal operasyonu için tarih verdi.
Erdoğan ayrıca silahlanma alanındaki harcamaların artacağını söyledi. Erdoğan, ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluğun derinleştiği bir dönemde, “Savunma sanayi alanında proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem işi takip ediyoruz. Atak helikopterini çok daha güçlü hale getireceğiz” diye konuştu.
Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, insansız hava araçları SIHA ve IHA’ların da güçlendirileceğini söylerken, benzer şekilde Altay olarak adlandırılan tankı da geliştireceklerini söyledi.
İlk etapta 250 adetin üretileceği tankların başta motor ve silah teçhizatı olmak üzere tamamının Alman malı olması dikkat çekiyor. Bu projenin sermayedarları Erdoğan yandaşı Malezyalı milyarder Albukhary ve Katar Emirliği olarak öne çıkıyor.
Savaş suçu
Suriye savaşının başından bu yana DAİŞ, El Kaide ve diğer çete grupları ile ortak hareket ettikten sonra kendi çete gruplarını oluşturan Türk devleti, en son Mart ayında Efrîn’i işgal etmişti. Cerablus’tan Efrîn’e uzanan işgal alanlarında, sistematik olarak savaş suçları işleniyor. Bunlar katliam, infaz, insan kaçırma, işkence, tecavüz, mal gaspı, talan, göçertme ve asimilasyon olarak öne çıkıyor.