Erkek, ırkçı ve Türk

Kadın Haberleri —

.

.

  • 58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan Nihal Yalçın’a hakaretlerde bulunan Tamer Karadağlı, Pervin Buldan’ın Yalçın’a sahip çıktığını belirterek, bu kez de Kürtlere hakaret etti. Her yerde “Türküm” diyen Karadağlı’ya kadınlar, “Dayandığınız o eril duvarları yıkacağız” cevabı geldi.

 

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde ’En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın ödülünü almak üzere çıktığı sahnede Tamer Karadağlı’ın tahammülsüz ve nezaketi aşan davranışlarına maruz kaldı. Karadağlı’nın Yalçın’a yönelik yaklaşımlar sanal medyada tartışma konusu oldu. 

Pervin Buldan’ı hedef gösterdi

Tartışmalara ilişkin iki ayrı açıklama yapan Karadağlı ilk açıklamasında, “Eskisi gibi hakkımda çıkan haberleri de yazılanları da umursamıyorum” dedi. Ardından katıldığı bir tv programında ise Nihal Yalçın’a hakaretlerde bulundu. Yalçın’ın fikirlerine, sanal medya paylaşımlarına yönelik konuşan Karadağlı şu ifadeleri kullandı: “‘Kadınların konuşması bastırılıyor' denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın'ın paylaşımlarına bakmaya başladım. 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük' falan demiş. Demirtaş, 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi. Hanımefendi bunu mu savunuyor? Pervin Buldan falan da ona sahip çıkıyor. Türk ordusuna silah doğrultan, ateş eden, polisini, öğretmenini öldüren terörist örgütün tümüyle karşısındayım. Ben PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım. Siz PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? “ ve benzeri açıklamalarda bulunan Karadağlı konuşmasında Pervin Buldan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi. 

Selahattin Demirtaş’a sahip çıkmayı suç saydı

Selahattin Demirtaş’ı da savunmayı suç olarak gösteren, Kürtlere hakarette bulunan Karadağlı, militarizmi savunan ve kendisinin de rol aldığı diziden söz etti. Karadağlı, "Bana söylenen şey bu festivalin sanatla alakasının olmadığı, sadece politik olması. Gittiğime de pişman oldum. Kimin neyi savunduğu hangi partiye oy verdiğinin bir önemi yok. Burada sanatta bahsedildiği için ben sorgulamadan gittim. Zaten hanımefendi HDP'yi ve Demirtaş'ı sahiplenen biriymiş. Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım ben? Kadın düşmanlığı ne demek? Benim son oynadığım Savaşçı dizisindeki rolüm mü onu rahatsız etti" dedi. 
 
“Korkak erkek sendromu’

Tamer Karadağlı’nın açıklamalarına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sanal medya sayfasından yanıt verdi. 
Kaftancıoğlu, "Sorununun cevabı evet de konuyla alakasını anlamış değilim.. Ezber cümlelere sığınarak kitle toplamaya çalışan “korkak erkek!” sendromu.. Duruşunu bilmem ama zeka seviyesini belli etti böylelikle" paylaşımında bulundu.

Keskin’den tepki

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’de sanal medya sayfası üzerinden Tamer Karadağlı’nın açıklamalarına tepki gösterdi. Kesin, “Tamer Karadağlı, sen nasıl bir faşistsin. İnsanları, nasıl ‘hedef’ gösteriyorsun” dedi.

‘Susmayacağız’

HDP Kadın Meclisi’de twitter üzerinden tepki göstererek, “Tamer Karadağlı gibi, kadınların konuşmasına dahi tahammülü olmayanlar bilsin: #susmayacağız Ve Nihal Yalçın gibi her yerde söylemeye devam edeceğiz: #İstanbulSözleşmesiYaşatır”  açıklamasında bulundu.

‘Eril duvarınızı yıkacağız’

Karadağlı’nın konuşmasına sanal medya üzerinden başta kadınlar olmak üzere pek çok şahsiyetten de tepki gelirken, kimi yorumlar oldukça dikkat çekti. Tamer Karadağlı’nın her yerde “Ben Türküm” dediği belirtilen paylaşımlardan birin de “Kim Tamer’e sen Türk değilsin” dedi. “Her yerde Türküm diye bağırıyor” denildi. Bir başka paylaşım da ise , “Testosteron dile gelmiş ve "Benim durduğum yer belli" demiş. O halde kötü haberi vereyim: Sırtınızı yaslayıp durduğunuz o eril duvarını yıkacağız!” denildi.

Peki ne olmuştu?

Nihal Yalçın'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldığı sırada Tamer Karadağlı cinsiyetçi davranışlar sergilemiş ve Yalçın’ın konuşması sırasında sık sık saatine bakıp, yüzüne garip, tuhaf yüz ifadeleri tanımış, çeşitli mimik hareketleri yapmıştı.

Yalçın’ın konuşmasında ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında Karadağlı, ödülü Nihal Yalçın'a uzatmış, bu da seyricilerin alkışlamasına ve Yalçın’ın bir anda şaşkınlığına yol açmıştı. Konuşmasının ortasında bir anda alkışların kopmasın ardından Yalçın, "Kim verdi ödülü?" diye sordu. Daha sonrasında ise Karadağlı'ya dönerek "Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" demişti. Tamer Karadağlı ise, “Ödülünüzle birlikte konuşun diye" yanıtı vermişti. Yalçın konuşmasını “İstanbul sözleşmesi yaşatır” diyerek tamamlamıştı. Daha sonra konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nihal Yalçın, "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem!" demişti. Fakat olay kadınlara ve Kürtlere yönelik ırkçılığa dönüştü.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.