Kadınların yüzde 28’i ayrılmak/boşanmak istediği ya da barışma teklifini reddettiği için öldürüldü. Ekim’de basına yansıyan tecavüz olaylarının yüzde 50’sinde failler kadınların ayrılmak istedikleri eşleri/sevgilileriydi.

Cezasızlığın sonuçları yansıdı

 Cezasızlığın sonuçları ayın çetelesinde çarpıcı bir şekilde yer aldı: Daha önce çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için sadece meslekten uzaklaştırılan bir uzman çavuş, Ekim 2016 çetelesinde altı çocuğa cinsel istismarda bulunan bir bakkal olarak girdi. Dokuz kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan bir öğretmen hakkında ise sadece idari soruşturma başlatıldı.

2016’nın ilk 10 ayında erkekler en az 220 kadın öldürdü, 65 kadına tecavüz etti; 104 kadını taciz etti; 352 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 282 kadına şiddet uyguladı. 


 HABER MERKEZİ