Esarettense şehadeti tercih etti

Yılmaz Girêsor (Mikail Şenateş)

Yılmaz Girêsor (Mikail Şenateş)

  • Avaşîn saldırısında Kartal Tepesi’deki mevzilerin komutanlığını üstlenen Yılmaz Girêsor (Mikail Şenateş), 27 Ekim’de bayıltıcı kimyasal gazların etkisiyle Türk güçlerinin eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaştı.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Avaşîn’e bağlı Kartal Tepesi’nde şehit düşen Yılmaz Girêsor (Mikail Şenateş / Riha) ile ilgili yazılı bir açıklam ayaptı. 27 Ekim’deki saldırıda şehadete ulaştığını belirten BİM, Yılmaz Girêsor hakkında şunları paylaştı:

Siverek’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi ve Kürtlük bilinciyle büyüdü. Gençlik çalışmaları başta olmak üzere birçok çalışmada yer aldı. Sistem içerisinde sahip olduğu tüm imkanları bir kenara iterek, 2018’de gerilla saflarına katıldı.

Kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başardı, çünkü gerilla mücadelesine ve yaşam biçimine dair sarsılmaz inancı ve tarifsiz sevgisi vardı. Sorumluluk duygusu kısa sürede komutanlaşmasına neden oldu. Özellikle Avaşîn alanında bulunduğu 2018-2021 yılları arasındaki süreçte, öncü militan özelliklerine yakından tanıklık etmek mümkündü. Avaşîn’de düşmana darbe vurulan birçok eyleme öncülük düzeyinde katıldı.

Düşmanın son geliştirdiği Avaşîn saldırısında Kartal Tepesi alanındaydı ve buradaki mevzilerin komutanlığını üstlendi. Düşmanın tüm tekniğini kullanarak saldırmasına rağmen direnişten bir milim bile geri adım atmadı. Düşman, kimyasal silah kullanarak sonuç almak istedi. Kartal Tepesi Direnişi’nin sembol ismi olan Yılmaz, bayıltıcı kimyasal gazların etkisiyle düşmanın eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaştı.  BEHDİNAN

 

Bombardıman devam ediyor

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanını sürdürüyor.

BİM’in dünkü açıklamasında verdiği bilgiler şöyle:

* Zap bölgesine bağlı Girê Amediye alanı, 13 Kasım günü öğle saatlerinde;  Gûndê Fileha alanı ise 14 Kasım günü saat 13.48’de savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste ve Hirorê köylerinin çevresi, 13 Kasım günü 19.30 – 20.30 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı. Aynı gün öğle saatlerinde Golka alanı savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Zap bölgesine bağlı Kela Bêdewê, Kûnîşka ve Girê Şehîd Simko alanları, 14 Kasım akşamı saldırı helikopterleriyle bombalandı.

*  Dihok’un Çemankê nahiyesine bağlı Dêrîkê köyü çevresi, 14 Kasım günü saat 14.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi, 15 Kasım günü saat 14.00’te savaş uçaklarıyla bombalandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.