Gaspla birlikte yerlerine kayyum atanan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde AB üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçiliklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Önceki gün Ankara’da yapılan ve iki saat süren görüşmenin ardından HDP’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Eşbaşkanlar, bu darbeyi kabul etmeyeceklerini ve demokratik meşru mücadelenin yükseltilmesinin yanı sıra darbenin AİHM’e taşınacağını belirtti. Buluşmada, diplomatik misyon temsilcileri de sürece ilişkin kaygılarını paylaştı. İktidarın görevden alma işleminin geçici olduğuna ilişkin ifadelerinin karşılığının olup olmadığının sorgulandığı toplantıda, AB Delegasyonu, süreci yakından takip ettiklerini ve takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.”

 

ANKARA

 
 

Türk: Darbeyi meşrulaştıramazlar

 

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “19 Ağustos darbesini meşrulaştırmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, dün İstanbul Elit World Otel’de özellikel uluslararası basına yönelik basın toplantısı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, 19 Ağustos gecesi siyasi bir darbenin yaşandığını belirterek, “Bu iradeye sahip çıkma gibi bir sorumlulukla bugün buradayız. 19 Ağustos sabahı kayyumlar atanırken, uzaklaştırma yazılarında 1 Nisan’da valilerin İçişleri Bakanlığına yazı gönderdiğini gördük. Kayyum atamalarına ilişkin bir algı yaratılmak isteniyor. Bu darbeyi meşrulaştırmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Birilerini düşman ilan ederek bazı iftiralar ve yalanlar ortaya konuldu. Bizim farklı yerlere para aktardığımız söylendi. Bu yalan ve iftiralar, düzmece suçlamalarla darbeyi meşrulaştıramazlar” dedi.

Haber hazırlanırken toplantı devam ediyordu.

 

İSTANBUL