Esir düşen Kurtoğlu cezaevinde

Sıtkı Kurtoğlu (Xebat Xelat)

Sıtkı Kurtoğlu (Xebat Xelat)

  • Riha’nın Pirsus (Suruç) ilçesinde 24 Şubat’ta ağır yaralı olarak gözaltına alınan ve PKK’li olduğu iddia edilen Sıtkı Kurtoğlu (Xebat Xelat), çıkarıldığı mahkemece "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı.

Pirsûs ilçesine bağlı Mishecerk (Gönen) Mahallesi’ne bağlı Karacurun mezrasında, 24 Şubat sabahı Kurtoğlu ile askerler arasında çatışma yaşanmıştı. Çatışmanın ardından ağır yaralı olarak gözaltına alınan ve hastanede tedavi gören Kurtoğlu, tedavisinin ardından Urfa İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İfade işlemlerinde susma hakkını kullanan ve önceki gün Urfa Adliyesi'ne sevk edilen Kurtoğlu, hem savcılıkta hem de sorgu hakimliğinde susma hakkını kullandı.

Kurtoğlu, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine götürüldü. 

Yaşanan çatışmanın ardından 2 Mart Perşembe günü mezrada 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında Reşat Yıldız (50), Mehmet Samur (61) ile eşi Adle Samur (60) işkenceye maruz kaldı. Gözaltı işleminin ardından "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla Adle Samur tutuklanarak Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevine, eşi Mehmet Samur ise Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Samur çiftine yönelik işkence ve kötü muamele, cezaevinde de çıplak arama dayatılarak devam etti. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.