Eski pêşmerge: Yanlıştan dönün

İsmail Ürün

İsmail Ürün

  • 80 yaşındaki eski pêşmerge İsmail Ürün, Türk devleti ile iş birliğinde ısrar eden KDP yönetimini yanyıştan dönmeye çağırdı. 

 

Barzani Ailesi'niyekpare düşünmemek gerektiğini belirten Ürün, Kürdistan mücadelesinde ciddi öncülük yapanları, Şêx Ebdilselam'ı, hatta Mela Mistefa'yı hatırlatarak, bunların unutulmaması gerektiğini söyledi. Bugünkü KDP siyasetini ise beğenmediğini kaydeden Ürün, "Biz şimdi Barzani Ailesi'nden memnun değiliz. Bu yöntem bizlere kaybettiriyor. Eğer bugün yol verilmeseydi Türkiye rahat bir şekilde Başûrê Kurdistan'a giremezdi. Bütün bunlara rağmen Barzani Ailesi'nin bu yanlış yoldan döneceğine inanıyoruz” dedi. 

Bir parça eksikse olmaz

 Kürtlerin birlik olmazsa başaralı olamayacağını, kimsenin tek başına çözemeyeceğini savunan Ürün, şöyle devam etti: "Bir parça eksikse diğer parçalar bütün olamaz. Dört parça birleşmezsek bir sonuca varamayız. Halkla birlik olunmadığı sürece kimse başarılı olamayacaktır. Bu yöntemle yüz yıllık emekler boşa çıkartılmasın. Bizi bu krizden kurtaracak olan birlik ve beraberliğimizdir. Bizler birlikte öldürülüyoruz. Bizi bizden başka kimse daha iyi tanıyamaz. Bu yüzden Barzani Ailesi bunları bir kez daha hatırlamalı ve ona göre adım atmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Dêrin pêşmergeleri de yürüdü

Federe Kürdistan Hükümeti'nin maaşları ödememesine yönelik tepkiler artıyor. Dêrin pêşmergeleri, maaşların ödenmemesini Hewlêr’de yürüyüşle protesto etti.

Maaşlarını alamayan öğretim görevlileri, üniversite personelleri, öğretmenler ve temizlik işçileri protesto gösterilerini sürdürüyor. Hewlêr’de onlarca Dêrîn (Eski) pêşmergesi maaşların ödenmemesi ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe karşı yürüdü. 

Irak’ın kamu çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için ayırdığı ve Federe Kürdistan Maliye Bakanlığı’na aktardığı bütçeye rağmen maaşlar ödenmiyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.